Slide
Slide
Slide
Slide

Кушадасъ. Общо 80 круизни кораба се очакват през май в Кушадасъ. Курортният град, намиращ се в окръг Айдън, се оформи през последните години като водещ център в Европа на круизния туризъм.

Кушадасъ/Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism

Една от най-посещаваните дестинации в круизните пътешествия посрещна в началото на месеца над 8 000 туристи, които пристигнаха на борда на 4-те круизни кораба, които акостирараха на пристанището в Кушадасъ, разположено на брега на Егейско море.

Градът бе част от маршрута на круизните кораби „MSC Splendia“ – плаващ под флага на Панама, „Viking Star“ – плаващ под флага на Норвегия, „S.S Voyager“ – плаващ под флага на Бахамските острови и „Aida Blu“ – плаващ под флага на Палау.

Част от туристите избраха да посетят историческите забележителности в Селчук, главно античния град Ефес и дома на Дева Мария.
Други предпочетоха да се разходят из града, за да напазаруват и да се насладят на местните кулинарни изкушения.

Най-сигурният начин българските туристи да се възползват от офертите на круизните компании е като се обърнат към обичайния си туристическия агент, защото той ги познава добре, а с помощта на круизните експерти от CruiseGuru, може да организира за тях най-добрата и незабравима почивка.

Сподели публикацията