Slide
Slide

София. Столичното летище е домакин на фотоизложбата „Испания, по-близо“. Тя бе открита от Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на летище София и посланикът на Испания в България Н. Пр. Алехандро Поланко. Официални гости на събитието бяха министърът на туризма Зарица Динкова и зам.-министърът на транспорта и съобщенията Анна Михнева-Натова.

Изложбата се състои от 21 емблематични снимки на най-търсените от туристите пейзажи и места в Испания, както и на някои от по-непознатите испански региони. Сред изложените фотоси изпъкват известните от романа на Сервантес вятърни мелници от Кастиля-Ла Манча; лунните пейзажи на Канарските острови; съвременните сгради на музей Гугенхайм в Билбао и на Града на изкуствата и науката във Валенсия, плажовете в Ибиса и други.

„Испания е страна с дълбоки корени и разнообразие, вдъхновяваща с магията на своите градове, традиции и история. Градовете и местата, които са представени тук може да са следващата дестинация на преминаващите през нашето летище, от което имаме редовни целогодишни полети до Мадрид, Барселона, Валенсия, Малага, Палма де Майорка и Аликанте. Само за първите шест месеца на 2023 г. до Испания са летели 253 371 пътници, а дръжавата е четвърта по ТОП дестинации от летище София“, това каза Хесус Кабайеро, при официалното откриване на изложбата.

Посланикът на Испания изтъкна постепенното възстановяване в пътническия поток между Испания и България и изрази надежда, че броят пътници, както и директните полети, ще се увеличава. По този начин ще се реализира потенциалът, заложен в приятелството между испанци и българи, особено предвид доброто сътрудничество между България Еър и Иберия. Относно изложбата изтъкна, че става дума за специално сътрудничество с летище София, което предвид предстоящите разширения очакваме да се превърне в хъб на Балканите. Летището ще бъде домакин и на още една изложба през есента, която ще покаже отличните отношения между Испания и България като съседи в Антарктида.

Изложбата „Испания, по-близо“ е препратка към девиза на испанското председателство през следващите шест месеца „Европа, по-близо“. Тя може да бъде разгледана до края на лятото от всички пътуващи през Терминал 2, след преминаване на паспортен контрол.

Сподели публикацията