Започнаха уикенд програмите на “Абакс” до две красиви европейски дестинации
Започнаха уикенд програмите на “Абакс” до две красиви европейски дестинации
Slide
Slide
Slide
Slide

Копенхаген. Юли започна с две нови и интересни програми в каталога на българския туроператор “Абакс”. В горещите летни дни през юли и август сънародниците ни могат да преоткрият красотата на Дания и Швеция с дълги уикенди. “От 6 юли започна програмата “Уикенд в Копенхаген”, която е от четвъртък до неделя – всяка седмица, с Уиз Еър. Новите предложения са с чудесни програми и нестандартни дестинации през лятото”, сподели от Копенхаген за Bgtourism.bg Павлина Русева

Туристите започват с панорамна обиколка на датската столица – Копенхаген, която е с местен екскурзовод на български език. Маршрутът в първия ден включва посещение на двореца Кристиянборг, приютил парламентът на Дания, Националната библиотека, Мраморната катедрала и площада с двореца Амалиенборг – зимна резиденция на кралското семейство, Кралският театър и Чърчил парк със замъка Касталет.

Йоресунд – мостът, който свързва Дания и Швеция и позволява на пътешествениците да посетят две държави в един уикенд

Пътешествието продължава към една от най-известните атракции в Европа – статуята Малката русалка, която се превърна в символ на Дания. Обиколката включва и фонтан Гефион, посветен на “майка Дания”, както и визита на централния площад с кметството и паметника на Андерсен. Уикендът продължава с посещение на шведския град Малмьо. Вижте възможните дати и цени в страницата на Абакс ТУК, предложенията започват на цени от 771 лева!

„Абакс“ стартира записванията за Есен ‘2023 с нови и екзотични дестинации

Статуята Малката русалка в Копенхаген

От началото на месеца Абакс предлага на своите партньори и клиенти “Уикенд в Стокхолм” с ден на пътуване в събота, и на цени от 726 лева. Местен екскурзовод ще представи на нашенци кметството със Златната зала, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати, а програмата включва и неповторима обиколка на града, посещение на Кралската опера и на новия град.

„Абакс“ очаква да обслужи над 80 хиляди туристи през 2023 г.

Малмьо, Швеция

Включена е и пешеходна разходка из остров Гамла Стан – средновековното сърце  на стария град –  църквата на рицарите Сторкиркан, Кралския дворец, който има над 600 стаи, Mårten Trotzig – най-тясната улица, Iron Boy – най-малката статуя, само 15 см, музея на Алфред Нобел и още низ от цветни старинни търговски улички. Богата и разнообразна програма с музеи очаква българските туристи през втория ден, когато ще посетят Музей на ABBA, Васамузеет и Музей „Скансен“. Замъкът Дротнингхолм, известен като Шведския Версай и намиращ се на остров Лово, е допълнителна екскурзия, която пътешествениците могат да изберат през уикенда. Запознайте се с предложението на Абакс ТУК!

Българските туристи имат възможност да се насладят на качествени и вкусни десерти в скандинавските държави
Сподели публикацията