Slide
Slide

Мюнхен. Известният фестивал на бирата в Германия „Октоберфест“ се завръща след 2-годишна пауза заради световната пандемия от коронавирус. 

Ежегодният фестивал на бирата в баварската столица Мюнхен ще се проведе от днес – 17 септември, до 3 октомври, когато е националният празник на Германия.

Биреният фестивал се завръща без пандемични ограничения – така, както всички го познават от 2019 г. и преди това. 

За първи път „Октоберфест“ е бил проведен през 1810 г. в чест на брака на престолонаследника принц Лудвиг Баварски с принцеса Тереза. Отменян е много пъти заради пандемии и войни.

Бирените шатри по време на Октоберфест в Мюнхен и на много места в Германия и Австрия ще отварят в 9 часа сутринта и ще затварят в 22.30 часа. Последното наливане на бира ще бъде в 21.30. Много музика и танци ще има в зоните на феста, а за местните жители и туристите са приготвени традиционни десерти и сувенири.

През следващите седмици летището в Мюнхен отново ще влезе в ролята на атрактивна врата към Октоберфест. Част от служителите на аеропорта, както и стюрдесите и стюардите на Луфтханза ще изоставят класическите си костюми и ще бъдат облечени с традиционни облекла  за определени маршрути от и до Мюнхен.


Облеклата на служителите на Луфтханза по време на Октоберфест също имат многогодишна традиция. Тази година елегантните костюми са нови и заменят носиите от преди 5 години.

Lufthansa съобщи, че ще сервира баварски специалитети в първа и бизнес класа до 3 октомври. Освен това гостите ще получават печени бадеми, шоколадови бонбони за Октоберфест и джинджифилови сърца.

Сподели публикацията