Огромни цветни хвърчила изпъстриха небето над Варна (снимки)
Огромни цветни хвърчила изпъстриха небето над Варна (снимки)
Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. Огромни цветни хвърчила изпъстриха небето над плажа във варненския квартал Аспарухово. Най-голямото хвърчило бе дълго 30 метра – октопод, който е бил ушит в Китай по поръчка на българин от Пловдив, съобщи за Bgtourism.bg организаторът Юри Георгиев. Участниците в събитието са от България, Гърция и Турция.

Фестивалът на хвърчилата – “Въздушни чудеса – Варна – 2021” се провежда се девети път и днес привлече вниманието на близо 5 000 души. Малки и големи се зарадваха на пъстрите и интересни хвърчила.

Инициативата се реализира за девети път от клуб “Асто”, с подкрепата на Община Варна чрез фонд “Култура“. Ако днес сте пропуснали това красиво събитие на плажа, то и в утрешния неделен ден – 22 август, небето над Аспаруховския плаж ще бъде изпъстрено с хвърчила.

Основен акцент на фестивала са демонстрациите на международните кайт клубове, които представят своите уникални модели хвърчила, често достигащи впечатляващи размери, състезанията с управляеми модели хвърчила и детските работилници, където малчуганите изявяват талантите си и се забавляват.

Снимки Юри Георгиев

От 10.00 до 17.00 ч. утре професионалните клубове на участниците ще показват най-новите си творения, включително атрактивните за децата обемни модели на различни животни – мече, тигър, октопод, калинки и много други. Парадът е съпътстван от приятна музика и други забавления за малки и големи.

От своето възникване в Азия преди две хилядолетия, изкуството за изработване и пускане на хвърчила се е разпространило навсякъде по света. Днес то е по-популярно от всякога, то е начин за релаксация, забавен спорт и вид духовно упражнение.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram,  LinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията