Slide
Slide

Берлин. Община Кюстендил бе отличена по време на събитието „Здравен туризъм в България“, което се проведе днес в Берлин. Родната ни Община бе отличена за устойчивост и прогрес лично от ръководителя на проекта, финансиран от Европейската комисия „По пътя на римляните“ – Тобиас Биленщайн. Наградата получи зам.-кметът на община Кюстендил Светослав Василев.

На представянето на възможностите за здравен туризъм в България, което се състоя пред професионална немска публика, присъства посланикът на България в Германия Н. Пр. Елена Шекерлетова, главният управител на Герман-Българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев и неговият заместник г-жа Кармен Щрук, г-жа Анета Груйчева – търговски представител на България в Берлин, директорът на Българския културен институт в Берлин г-н Борислав Петранов, главният секретар на Европейската СПА асоциация г-жа Чила Мезоси, ръководителят на европейския проект „По пътя на римляните“ Тобиас Биленщайн.

Председателят на Български съюз по балнеология и СПА туризъм Сийка Кацарова представи членовете на Съюза, които са в германската столица, а това са представителите на Слънчев ден АД, Wave Resort, Topola Skies Resort & Aquapark, Profi Tours, община Кюстендил.

На 6 март по план в Берлин ще се проведе и редовния Борд на Европейската СПА Асоциация, на който основен въпрос за обсъждане и излизане с конкретни предложения към ЕК ще е „Ролята на Европейските СПА дестинации“ в т. ч. климатични курорти за подобряване на имунитета на хората.
95% от българските балнео и  спа курорти са и климатични зони.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията