Кулинарно пътешествие от Лион до София среща на две култури, два стила и един безупречен вкус на 21 ноември в InterContinental Sofia
София. Тази вечер всички сетива ще аплодират. Шеф Матьо Шаруа – главен готвач на InterContinental Lyon пристига от директно от Лион, за да ни покаже какво е висша гастрономия. Той ще представи специално авторско меню, вдъхновено от сезонните продукти и финеса на френската гастрономия. И ще го направи, без да се страхува да съчетае фоа гра с опушено месо и цитруси, а после да балансира всичко с ароматен Hugel Gewürztraminer Estate. Той знае как да накара деликатните миди Сен Жак да заблестят с помощта на пушено масло и минерално Louis Michel & Fils Chablis. И точно, когато си мислите, че сте опитали всичко, идва агнешката плешка – бавно готвена, със сос от какао, на която партнира само вино с характер като Delas Saint-Joseph “François de Tournon”. А за финал – „Симфония от шоколад“ и кадифеният глас на Жаклин Таракчи – победителката от „Глъсът на България“.

Но за да разберем истински събитието, трябва да погледнем зад името Матьо Шаруа. Това е шеф-готвач, чиято история е изтъкана в кухните на кулинарни титани, носители на звезди „Мишлен“. Говорим за легендарните Мишел Труагро и Яник Алено. Шаруа не просто е работил рамо до рамо с тях двамата – той е попил и пречупил през собствения си стил философията им за безкомпромисно съвършенство, уважение към продукта и дръзко въображение.
Тази вечер в ADOR е не просто вечеря. Това е рядката възможност да опитате наследството на висшата френска кухня, поднесено в сърцето на София. Шанс, който ценителите не изпускат!
Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE
|
|
ПРЕОТКРИЙ СВЕТА |










































