София. Готова е програмата с изложения, които Интер Експо Център ще организира в София през 2025 година. От 18 до 21 февруари в шестте зали на Интер Експо Център се представят – специализирано изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг оборудване СИХРЕ, Кулинарен Форум ГАСТРОНОМИКС и специализирано изложение за мебели и интериор – ЕКСПОМЕБЕЛ. На 19ти февруари в зали 5 и 6 за четвърта поредна година ще се проведе DIBLA Awards – годишните награди за интериорен дизайн.
На четири сцени ще се представят майсторски класове, лекции, презентации и семинари по актуални теми.
През 2025 година GastronomiХ представя „Средиземноморието море от вкусове“, като всеки ден презентации ще имат изтъкнати шеф-готвачи, водещи фигури в тяхната страна от Гърция, Турция, Египет, Палестина, Тунис.
Гости на GastronomiХ тази година са:
- Executive chef Slilianos Dingas -вицепрезидент на Федерацията на професионалните готвачи на Гърция и президент на Гилдията на професионалните готвачи на гръцката гастрономия;
- Executive chef Öner Çulfaz – президент на една от най-многобройните кулинарни федерации в света, TEŞPAKON (Федерация на професионалните готвачи, сладкари и пекари на Турция), и президент на международната WICS (World Islamic Culinary Society);
- Executive chef Ameur Letaief Вицепрезидент на Тунизийската асоциация на професионалистите в кулинарното изкуство;
- Meat Illusion chef George Lorenzos – Вицепрезидент на Гилдията на професионалните готвачи на гръцката гастрономия (CCHG). Официален съдия на WOACS world (World Association Of Chefs Societies). Съосновател на Academy of Gastronomy в Гърция;
- Executive chef Husameddin K. H. Bassalat – президент на WICS Палестина;
- Executive chef Еssam Sayed Mohamed – президент на Египетската Кулинарна Асоциация, основател на Асоциация „Египетски готвачи – Червено море, съдия в LE MONDALE DES ARTS SUCRÉS в Париж;
- Executive chef Sambri Takоuk носител на E-Cristal Egypt. Кулинарен инструктор и експерт по азиатска кухня;
- Chef Zeynep Ceren Akkök – консултант по международни отношения на TAŞPAKON и представител на Турция в WICS;
- Изтъкнати български шеф-готвачи и шоколатиери.
Акцент на GastronomiХ 2025 – Gelato Festival, където се представят тънкостите при приготвянето на сладолед и презентации за ресторантьори и собственици на заведения на тема: „Включи сладолед в своето меню”.
От 9 до 11 март ще се проведе международно туристическо изложение ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО – най-голямото изложение в сектора в България и се провежда пот патронажа на Министерство на туризма.
Наред с традиционния морски и планински туризъм, изложението акцентира върху различни предложения в сферата на: здравен, медицински, спа и уелнес туризъм; културно-исторически, археологически, етнографски и поклоннически туризъм; еко, селски и приключенски туризъм; конферентен и бизнес туризъм; ловен, спортен, колоездачен и голф туризъм; винен, кулинарен и гурме туризъм и др.
Запознайте се с Програмата на Интер Експо Център – София за 2025 година
Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE