Хилтън София ще е домакин на бизнес закуска на тема „План за развитие на здравния туризъм с фокус медицински туризъм“

София. Спа и здравният сектор ще начертаят план за развитие на медицинския туризъм в България. Това ще стане по време на бизнес закуска на тема „План за развитие на здравния туризъм с фокус медицински туризъм“, която ще се проведе на 29 октомври 2024 г. в хотел Хилтън. Събитието се организира от Български съюз по балнеология и СПА туризъм в партньорство с Българска болнична асоциация и с институционалната подкрепа на Министерство на туризма.

Трите основни теми, които ще бъдат разгледани от участниците в срещата, са програми за превенция и профилактика в България за здравноосигурени български граждани; развитие на медицинския туризъм и позициониране на България като качествена дестинация за медицински туризъм на международния пазар; комбинацията с медикъл спа /балнеоложкия туризъм/здравен туризъм; лечение на „дълъг ковид“ в България 2025/2030.

Част от ключовите изказвания в рамките на събитието тема „План за развитие на здравния туризъм с фокус медицински туризъм“ ще бъдат на:

  1. Д-р Сийка Кацарова – председател на Български съюз по балнеология и СПА туризъм
  2. Адв. Свилена Димитрова – председател на Българска болнична асоциация
  3. Проф. Тодорка Костадинова
  4. Проф. Коста Костов, д.м., експерт Long Covid, Ръководител център Inspiro и др.

За участие в събитието са поканени министрите на туризма, на здравеопазването, на труда и социалната политика, Националния осигурителен институт, Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация, Медикъл/СПА и СПА центрове – членове на Български съюз по балнеология и СПА туризъм.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE