Slide
Slide
Slide
Slide

Министър Милошев към бъдещите специалисти: Вие ще бъдете тези, които ще съхранявате и опазвате забележителните природни активи на България

София. „Туризмът е динамична и развиваща се област, която предлага все повече възможности за професионална реализация. Вие, бъдещите специалисти, ще бъдете тези, които ще съхранявате и опазвате забележителните природни активи на България, които привличат туристи от цял свят“, заяви министър Евтим Милошев по време на академичната учебна година в Лесотехническия университет. Той акцентира върху необходимостта от намиране на баланс между опазването на околната среда и развитието на туристическата индустрия.

Лесотехническият университет откри академичната учебна година с тържествено събитие, на което присъстваха министърът на туризма, министърът на земеделието д-р Георги Тахов, председателят на парламентарната комисия по земеделие Иван Иванов и Полина Карастоянова от Националния борд по туризъм.

В своето приветствие, министър Милошев подчерта значението на образованието и изграждането на кадри за бъдещето на туризма в България и ролята на младите специалисти в опазването на природните ресурси на страната.

На събитието присъстваха преподаватели и студенти. Доц. д-р Христо Михайлов, ректор на Лесотехническия университет, призова студентите да задават високи стандарти за себе си и академичния състав, подчертавайки, че „капиталът на България са хората, а образованието полага  основата за изграждането на следващите достойни членове на нашето обществото“.

След официалното откриване, доц. д-р Михайлов презентира учебно-демонстрационните центрове, включително специализиран център за обучение в производство на мебели, които имат последващо приложение в сферата на туризма.

През учебната 2024 година, Лесотехническият университет ще обучава 450 бакалаври в 11 специалности и 135 магистри, с акцент върху алтернативните форми на туризъм, като приключенския туризъм.

Сподели публикацията