Slide
Slide

Албена. Ваканционно селище „Албена“ ще бъде домакин на предстоящото Европейско първенство по снукър за мъже, жени и ветерани, в периода 4-17 юни 2023 г. Това обявиха в рамките на провеждащото се в момента в Лондон международно туристическо изложение World Travel Market председателят на Световната федерация по снукър Джейсън Фъргюсън и българският министър на туризма д-р Илин Димитров.

Двамата посетиха българския щанд в изложбеното хале, придружени от Олег Велинов, председател на Българска снукър федерация. Тримата обсъдиха последващите стъпки в организационен план, свързани с провеждането на едно от най-мащабните международни прояви в спорта, както и ефекта върху имиджа на страната ни при домакинство на форум от подобен мащаб.

Шефът на световния снукър посети щанда на България в Лондон, ще агитира повече британци да дойдат у нас

Няколко седмици по-рано на работно посещение в Албена бе и председателят на Европейската федерация по билярд и снукър Максим Касис, който оцени изключително високо спортната база във ваканционното селище, готовността на зала „Перуника“ да посрещне стотици играчи от Стария континент, както и възможностите за възстановяване на участващите спортисти.

„Напълно съм уверен, че състезанието ще бъде изключително добре организирано. Очакваме участници от над 40 държави и за нас е важно локацията да предлага комбинация от спортна инфраструктура, възможности за почивка и туризъм. Дойдох в Албена, защото знам, че тук можем да намерим всичко това. Играчите ще прекарат 2 седмици във ваканционното селище, където ще имат време за спорт, за почивка на прекрасния плаж и забавления в отличните хотели“, каза Максим Касис по време на работна среща с изпълнителния директор на „Албена“ АД Красимир Станев.

Сподели публикацията