Slide
Slide

Засбахвалден. Градчето в Германия Засбахвалден, разположено в планината Шварцвалд, предлага почивка в … бъчва. Решението на местните предприемачи да вдигнат уникалното местенце се дължи на бума на винения туризъм в Европа. Вече има много хора, които пътуват, за да дегустират различни видове вино. Сред тях има както опитни сомелиери, така и обикновени любители на ароматната напитка. Подобни вилни селища със стаи във формата на огромни бъчви има в Португалия, Франция и на други места.

„Schlafen im Weinfass“ е селище сред лозята на град Засбахвалден. Гостите на хотела на семейство Вилд, което има собствена винарна, могат да избират между шест различни вида бъчви, които са построени на отделни площадки. Всички те разполагат с най-необходимото – удобна спалня в едната бъчва, а в другата – баня, тоалетна, а по-големите бъчви и с някои екстри. Пред тях има маси и пейки за отдих, а гледката оттам е невероятна.

На всички гости се дава бутилка с добре дошли, заедно с хляб и закуски за вечеря. Закуската също пристига на прага сутринта със сладкиши, меса и сирена, доставени от семейството, което управлява хотела.

Феновете на виното дори могат да го купят от лозето онлайн, за да се насладят на аромата му отново в България.
Всяка седмица в селото се провеждат обиколки на местните лозя, както и ежегодният фестивал на виното, който се провежда през октомври.

Стаите започват от 310 лева на нощ за двама души, включително закуска и вино – въпреки че повечето стаи са разпродадени до октомври 2020 г.

Оригинален архитектурен проект в Португалия! Любителите на виното се настаняват в огромни … бъчви

Сподели публикацията