В последния ден на годината добричлии извиха дълги опашки за суджуци и прясно изпечени ядки
В последния ден на годината добричлии извиха дълги опашки за суджуци и прясно изпечени ядки

Добрич. Добричлията остави в последния момент да осигури за празничната трапеза вкусни качествени мезета и прясно изпечени ядки. Най-горещата и популярна точка за прясно изпечени ядки по стара българска рецепта бе на спирката до Стоматологията.

С часове имаше постоянна колона от близо 20 души. Средно купувачите заделяха по 10-20 лева – по 200-300 грама за прясно изпечени фъстъци, които комбинираха с по 100-200 грама – бадеми, шам фъстък, кашу, лешник и др.

Натоварена през последната седмица бе не само за големите търговски вериги, но и за магазините за месо.

Наша проверка установи, че дълги опашки имаше и през днешния ден в месарница “Велико” по бул. Добруджа. Добричлии основно купуваха кълцан селски суджук, телешки, сух смес.

Суджуците не само вървяха по цели петълки, но и нарязани, като всеки избираше от кой вид и по колко. Богатият асортимент изкушаваше клиентите да посегнат и към избор от петрохан, бахур, бабек или филе елена.

Сред най-търсените от витрината бяха и пържолите. Не малка част от домакините избраха да спестят време, като поръчаха по телефона да им изпекат мръвките директно на скарата в магазина.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE