Slide
Slide

Огромни и опасни дупки зеят в участъка Славеево – Одърци. От АПИ: Запълнени са неравностите!

Тотално разминаване между официалната информация и реалността. Това е изводът от съобщението на Агенция „Пътна инфраструктура“ до Информационна агенция BGtourism.BG. Официално отново потърсихме отговор каква е причината да не бъде спазен, за пореден път, срокът за завършване на ремонтните дейности на прословутия път Добрич – Албена и най-вече за участъка преди село Славеево и след село Славеево до разклона на село Одърци.

Транспортните средства се движат на зигзаг, за да избегнат дупките, влизат и в насрещното движение

Наша проверка установи, че действително на 20 октомври ремонтните дейности след седмици застой бяха подновени, но се оказа, че само за няколко дни. След това отново бяха спрени, независимо от добрите, дори отличните за работа метеорологични условия. От АПИ ни уверяваха, че ремонтът при добри метеорологични условия ще приключи до 31 октомври. От седмица отново никой не работи по участъка, а трафикът е един от най-натоварените предвид факта, че за стотици автомобили и десетки автобуси това е най-прекият път до работните им места по Черноморието.

Ето и официалното становище на АПИ:

„Ремонтът на път ІІ-71 Добрич – Албена обхваща два участъка. На първия близо 6-километров участък от с. Стефаново до с. Славеево /от км 94+501 до км 100+300/ са завършени асфалтовите работи и предстои полагането на хоризонталната маркировка. На втория участък, с дължина 3,5 км, от с. Славеево до с. Одърци /от км 101+880 до 105+400/ е извършено технологично фрезоване, обработени са слабите места в основата на пътя и са запълнени неравностите. Предстои подготовка и полагане на износващия пласт от асфалтовата настилка. Предвижда се завършване на обекта в най-кратък срок“

Видимо на снимките от 31 октомври 2018 (това е третата обявена дата за край на ремонта след 31 август и 30 септември) се вижда, че нито са запълнени участъците от Славеево до Одърци, нито вече се поемат конкретни срокове за завършване на пътя.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията