Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Албена. От 1 ноември влизат в сила нови, по-ниски цени за престой и паркиране на МПС територията на ваканционно селище „Албена“. Желаещите да посетят комплекса ще заплащат по 2,00 лв. за 24 часа, без значение дали ще паркират в Зелена или Синя зона.

Безплатно става използването на паркинг Автогара, като изходът от него се осъществява през бариерата на централния контролно-пропускателен пункт. Запазва се правилото за 30-минутен безплатен престой от първоначалното влизане в курорта.

Всички водачи са задължени да вземат билет от автомобилната бариера. На него са отпечатани точният час на влизане, както и индивидуален QR код, който дава лесен, бърз и надежден начин за безкасово заплащане на дължимата такса посредством сканирането му с мобилен телефон или друго смарт устройство. Осигурена е възможност за покриване на задължението и чрез разположени в комплекса специализирани автомати PayStations, които дават опция за плащане в брой и с банкова карта, и издаващи фискален бон.

Посетителите могат да платят таксата и на рецепциите на работещите в есенно-зимния период хотели. Всички места за паркиране в Албена са обозначени с вертикална и хоризонтална маркировка. При нарушение на правилата за движение или паркиране, съответният водач подлежи на санкция. Обособени са паркоместа за хора с увреждания. Цените за тяхното използване са идентични с останалите. 

Сподели публикацията