Slide
Slide

В залите на Интер Експо Център, от 7 до 10 ноември, ще откриете предложения за най-добрия избор на хранителни продукти в секторите на месо, мляко, хляб, вино и сладкарство, за да подобрите своето портфолио и да направите дръзка промяна в менюто.
Потапяне в река от шоколад или незабравимо пътешествие в „шоколадовата фабрика“ е мечта на всеки почитател на шоколада. В света на кулинарията десертът е онова вдъхновение, което придава финалния щрих на цялата вечеря, така както добрият резултат е мечтан завършек на всеки бизнес проект.
Всички ценят десертите с фин вкус; а тук от тях ще има в изобилие.
„Шоколадовата бомба“ и „Красавица кафе“
„Шоколадовата бомба“ е една оригинална идея, която провокира сетивата на любителите на шоколада. Нежна основа с ароматна заливка и хрупкав завършек, която задоволява и най-капризните небца. Създадена от натурален шоколад и пресни яйца, краве масло и сметана, хрупкав фъстъчен крокант и…отново шоколад, разбира се.
Красавица Кафе е десерт, който може да се сервира както като нежен сметанов крем, така и като свеж сладолед, с хрупкава обвивка. Звучи интересно, нали!?! Сметановият крем е забъркан с много целувки и еспресо, след това шоково се замразява, благодарение на което запазва нежната си структура, точно както при италианското Gelato. И като добавка – втори сметанов крем, с още по-наситен вкус облива сладоледа, а най-отгоре го покриваме с хрупкави пресни бадеми – КЛАСА.
Чийзкейк с крем авокадо и лайм е супер десерт. Хрупкавата маслена бисквитка с орехи и какао е най-надеждната основа за чийзкремът със сметана и маскарпоне.
Това са не просто вкусни авторски десерти на българо-френската шоколадова работилница „Кроасан и шоколад“ с комплимент към професионалистите в ХоРеКа бранша, това са изключителни попадения, които ще харесат на всеки клиент.


Царъ Шоколадъ
Добрият шоколад не е свързан само с историята на Швейцария и Белгия, в България също има шоколатиери с европейско признание. А историята на българския Царъ Шоколадъ е много стара. По време на войната между Руската и Османската империя през 1977 г., довела до Освобождението на България, първият, превзет от руската армия български град е Свищов. Руският император Цар Александър Втори и главнокомандващият армията – Княз Николай Николаевич, разполагат Главната си квартира край града и оттам ръководят сраженията.

Ежедневието освен военни действия включва и традиционните царски пиршества, а в менюто на аристократите задължително присъства шампанско и шоколад. Известните с предприемчивостта си свищовски търговци бързо отговарят на търсенето и започват да произвеждат шоколад. А заради постоянните нужди на императорската свита го отливат в големи еднометрови форми. Така започва традицията на 1 METER CHOCOLATE.


Малки шоколадови фабрики с идентичност

Малките шоколадови фабрики впечатляват със стил, финес и идентичност. Младото семейство Илчеви със своята марка Casa Kakau получи само преди седмица приз за един от най-добрите шоколади в Европа за Casa Kakau Dark & Orange (натурален черен шоколад с портокал). Така се наредиха до едни от най-големите имена в производството на шоколад от какаови зърна в Централна и Източна Европа. Вдъхновени от непоносимостта на своя син към млечните продукти и растителните мазнини те създават 100% веган шоколад със 70% съдържание на какаови зърна, които доставят специално от Еквадор, като не добавят други съставки.
Разнообразието от вкусове на най-големите изложения в хранително-вкусовия и ХоRеKа сектора ще предизвика желанието Ви за експерименти, които може да си позволите. Независимо дали за хотел ресторант или кафене, ако държите на изтънчения вкус, поръчайте шестстепенното меню – МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК, СИХРЕ.
Форумът среща над 500 компании производители и търговци на успешни и уникални продукти от България и региона. 162 са новите фирми, а 89 чуждестранните участници от Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Унгария, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия, ЮАР. Традиционно силното участие на Италия и тази година продължава да се разширява с 40 фирми. Силно ще бъде присъствието и на унгарски компании от ХВП сектора. Традиционно от няколко години присъстват производители и вносители на вина от Южна Африка. Всичко ново за събитията ще откриете в food-exhibitions.bg.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията