Бургас. Лятото е в разгара си, а Бургас отново ще удължи летния сезон с едно от най-вкусните събития в културния си календар – Фестивала на рибата и виното.

Атрактивна музикална програма, вкусни демонстрации, игри и кулинарни изкушения ще ви очакват от 9 до 11 септември 2022 в Морската градина до Експоцентър „Флора“.

Майстори на морската храна от страната и региона ще приготвят пресни морски деликатеси на живо, най-добрите бургаски заведения ще се състезават за традиционния приз „Най-вкусна рибена чорба“, който и тази година ще бъде присъден на заведението, което успее да изненада журито на фестивала с най-добрата рецепта и съставки за вкусното ястие.

Във фестивалната зона ще можете да опитате специална селекция от български и чужди вина от подбрани изби от цялата страна и да научите повече за това с какво вино е най-добре да съчетаваме морските изкушения на фестивала.

Освен с игри, вкусни изкушения и кулинарни демонстрации, програмата на Фестивала на рибата и виното ще ви изненада и с концерти на „Контрол“, „Акага“, „Таралеща“, Елица Тодорова и Йордан Марков. Освен тях в артистичната програма ще вземат участие над 100 артисти от различни танцови, вокални, музикални състави и формации.

Фестивалната зона ще бъде разположена в парк „Приморски“ (до Експоцентър „Флора“) и ще работи от 11:00 до 23:00 в събота и неделя, а началото е в 17.00 ч. на 09.09 в петък. Входът е свободен.

За повече информация, следете FB страницата на фестивала – https://www.facebook.com/festivalnaribata/ и в събитието – https://fb.me/e/1MTOqoK8B

Фестивалът ще се проведе с подкрепата на Фонд „Култура“ на Община Бургас.

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA