Остров Саона е сред любимите места на туристите
Slide
Slide

София. Над 3 хиляди българи са избрали да посрещнат Нова година в екзотични държави. Те са избрали да влязат в 2020 година по бански на плажа и с коктейл в ръка. Сред най-търсените горещи дестинации са Малдиви, Дубай, Египет, Занзибар, Карибските държави и остров Бали. Стотици от нашите сънародници, които са решили да заменят зимните дрехи с летни, вече са в далечна Доминикана. Наши сънародници коментират пред bgtourism.bg, че са буквално в … Рая. 

Остров Саона е една от най-предпочитаните екзкурзии сред българите в Доминикана, снимка bgtourism.bg

„3 000 българи през 2019 година са били на почивка в Карибския регион, като 50% от тях са избрали Доминикана чрез туроператора Jolidey. Най-посещаваните хотели от българи в Доминиканска република са били Catalonia Bavaro Beach, Now Larimar, Secres Royal и Barcelo Bavaro Beach.

90 000 пъти е най-четената новина на BGtourism.BG за 2019 г., виж ТОП 5 и как изпращаме годината

Стандартният пакет е 7 дни престой, като с пътя ваканцията набъбва на 9 дни. В Доминикана предлагаме 54 хотела. Приблизителният оборот за 2019 от български туристи е около 4 000 000 евро, като увеличението е почти двойно спрямо миналата година“, заяви за информационна агенция bgtourism.bg представителят на туроператора за България Полина Цолова.

Огромният интерес на българските туристи към Доминикана, които през последните две години предпочитат Карибите пред Малдивите и Сейшелите, е заради съотношението цена-качество и високото ниво на обслужване.

Родните ни туристи се чувстват като царе по време на своята ваканция, като освен на екзотичната природа, те се радват на усмихнат персонал, богат асортимент от фрешове, свежи и екзотични плодове, салати, ястия, а ла карт ресторанти, маркови питиета, забавна програма и интересни екзкурзии до острови и местни забележителности.

снимки bgtourism.bg

Днес много български туроператори предлагат ваканции за далечната топла дестинация. На място родните ни туристи са посрещани от експeрти от България, които се грижат за комфорта на сънародниците ни.

Българите пътуват все повече в чужбина, с над 10% е ръстът към Австрия и Германия

Над половин милион българи са тръгнали на път по време на празниците. Голяма част от тях са в Гърция, Турция, Испания, Италия, Сърбия. Днес голяма група български туристи има на Антарктика, дори и в Лапландия. С атрактивни оферти изкушават държави като Северна Македония и Албания.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията