Slide
Slide

Верона. Италия е любима дестинация за милиони туристи от цял свят. Една от най-посещаваните атракции е домът на Жулиета във Верона. 41-годишният британец Мартин Хопли е част от Клуба на Жулиета. Той изпраща утешителни писма на хора от цял свят, които страдат от несподелена любов, съобщава BBC. Годишно техният брой достига до 50 000. Понякога на Хопли му отнема цели дни, за да вдъхнови и да намери точните думи за писмото, което трябва да напише от името на Жулиета.

Той може би е човекът на тази планета, който знае най-много истории за разбити сърца. Понякога ги призовава да предложат на любимия или любимата да сключат брак. Често им напомня, че трябва да се научат да обичат себе си, преди да мислят за щастие с другия.

Съчетанието море с минерални извори превръща България в туристическо бижу

„Говорейки името на Жулиета преставам да бъда себе си. Не съм толкова добър човек, колкото нея. Тя никога няма да се подиграе. Няма да ви обиди! От нея се иска само съчувствие и разбиране. Жулиета ни помага да станем по-добри“, споделя Хопли, който днес е категоричен, че работата му е да помага на хората да разберат нещо ново, да отворят сърцето си, да следват любовта си, но да не падат в пропастта.

Той и още няколко доброволци работят в организацията „Клубът на Жулиета“. Малцина знаят, че тя се намира в помещение до популярната къща във Верона, която събира много туристи от цял свят. Често писмата са адресирани простичко: „За Жулиета, Верона, Италия“, като британецът и другите „секретари на Жулиета“ отговарят на всяко послание на хартия или по електронен път, ако има обратен адрес.  Все повече туристи използват в града специални пощенски кутии, в които пускат писмата си без марка до дома на Жулиета. Те правят своите признания в любов върху сгънати листа, на салфетки или дори върху празни цигарени кутии.

Всъщност Мартин също е бил един от хората, които са изпратили послание във Верона и е получили писмо от … Жулиета. Самият той през 2015 година е бил изненадан от отговора, който днес стои в рамка на бюрото му.

От пощенската кутия на Massa Kitchen: Тя каза „Да”

Тогава британецът разказал на Жулиета, че като малък е преживял операция за отстраняване на мозъчен тумор, както и за това колко му е тежко след болестта. Негова приятелка му разбила сърцето. Той обаче вярвал, че може отново да обича „въпреки увреждането на мозъка и здравия разум“. Затова помолил Жулиета да използва магия, така че следващата му любовна история да е с щастлив край. След близо година и половина бил изненадан, като получил пощенски плик с италианска марка. Той признава, че думите на Жулиета не са приличали на друго, което някога е бил чувал или чел. Мартин разкрива, че фразата от писмото на Жулиета, която и до днес е заседнала дълбоко в сърцето му звучи така: „На теб ти е съдено да си жив“. „В това изречение има нещо вълшебно. То промени живота ми“, признава британецът. Мартин много се е вдъхновил от отговора на Жулиета.

Той бързо става един от активните участници в страницата на клуба във Facebook, а днес е част от групата на постоянните доброволци.

Сподели публикацията