Slide
Slide
София. Министърът на туризма д-р Илин Димитров и заместник-министърът проф. Мариела Модева участваха в церемонията по тържественото откриване на новата академична година на Университета по библиотекознание и информационни технологии.
Проф. Модева беше гост не само като представител на Министерството на туризма, но и самата тя като преподавател в УниБИТ. Сред официалните гости бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на електронното управление Георги Тодоров, представители на държавни институции и на академичната общност.
В речта си пред университетската общност министър Димитров поздрави преподавателите и студентите, като им пожела да подхождат с емоция и открито сърце, напомняйки, че няма пряк път към успеха. Той увери, че в негово лице и в лицето на Министерството на туризма имат един приятел и може да разчитате на подкрепа за всяка ценна идея и инициатива, които биха допринесли за напредъка на туризма в България.
„Тук изучавате едно от най-важните направления за нашия сектор – информационните ресурси и дигитализацията. В днешния свят над 71% от покупките в туризма се случват през мобилните устройства и изборът ви е повече от добър, далновиден и с поглед в бъдещето,“ подчерта служебният министър.
Сподели публикацията