Slide
Slide
София. Заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева присъства на представянето на книгата „Китай през погледа на българите“ с автор Соня Алексиева.
Сред официалните гости на премиерата бе вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова и Н.Пр. посланик Дун Сяодзюн на Китайската народна Република в България.
Събитието се състоя в Китайския културен център и беше организирано от Посолството на Китайската Народна република и издателство „Български Бестселър“. Посетителите имаха удоволствието да се запознаят не само с книгата, но и с китайските традиции и култура.
По време на официалното откриване заместник-министър Модева се обърна към организаторите и участниците в събитието и заяви, че в сферата на туризма през последните години България е поддържала добри взаимоотношения с Китайската народна република, от друга страна, все още има какво да се развива в двустранните ни отношения.
Проф. Модева подчерта, че Китай притежава една от най-добре и бързо развиващите се икономики в световен мащаб, което поражда предпоставки тя да бъде наш близък партньор в сферата на дигитализацията и новите технологии в сектора.
„Съвместната ни работа в Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН в сферата на насърчаването на обмена на кадри и популяризирането на културно-историческия туризъм могат да бъдат ползотворни и за двете страни”, подчерта заместник-министър Модева.
На премиерната вечер в Китайския културен център бе и д-р Пламена Заячка, съветник на министъра на туризма.
Сподели публикацията