Основаха Алианс “Българско Черноморие” (снимки+видео)
Основаха Алианс “Българско Черноморие” (снимки+видео)
Slide
Slide
Slide
Slide

Златни пясъци. В курорта Златни пясъци бе основан Алианс “Българско Черноморие”. Това стана на официална церемония в петзвездния хотел “Интернационал”, на която учредителите положиха своите подписи. За председател на новата организация бе избран Франк Кванте – генерален мениджър на “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД (концесионер на морските ни летища във Варна и Бургас). В Управителния съвет влязоха Франк Кванте, Мартин Захариев, Христо Тодоров, Мария Шишкова-Илиева.

Сред учредителите са: Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД, Хотел Астор Гардън, Златни Пясъци АД, Авиокомпания България Еър АД, Авиокомпания Гъливеър ЕООД, Албена Тур, Фламинго Турс, Хотел Интернационал, Национален борд по туризъм, Хелиос Хотелс, G Hotels (GBS), Melia Sunny Beach Resort, Melia Grand Ermitage, Sol Luna Bay Resort, Сол Несебър Ризорт, Лагардер Травъл Ритейл ЕООД, Бургаска регионална туристическа камара, Варненска туристическа камара и СОК Камчия.

За идеята за създаване на Алианс “Българско Черноморие” и целите – в изявленията на Поли Карастоянова и Мартин Захариев от Националния борд по туризъм:

Сред гостите на събитието бяха Кирил Петков – министър на икономиката, Кристоф Айххорн – посланик на Федерална Република Германия в България, както и народният представител Живко Табаков.

Видео обръщение бе направено от президента на страната Румен Радев. “Подкрепям основните цели на Алианс “Българско Черноморие” да популяризира нашето крайбрежие като предпочитана туристическа дестинация в Европа и света, както и да осигури просперитета на Черноморието чрез внедряване на иновативни решения и дигитални инициативи. Да се съдейства на местните икономики да са по-устойчиви и конкурентни способни. Вярвам, че България може да бъде и напълно конкурентна не само по отношение на летния туризма, но и в областта на лечебни, еко и СПА туризма”, посочи държавният глава.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията