Slide
Slide

София. Нискотарифната авиокомпания Wizz Air включи две нови дестинации в разписанието си от София. От началото на юни ще има ежедневни полети до летище Гетуик в Лондон. Билетите на цените до британската столица са от 66.99 лева в посока. Два пъти седмично – сряда и неделя, пък са полетите до датския град Билунд, където е създадена прочутата игра с кубчета LEGO. Там се намира и атрактивния воден парк Лаландия. Цените до тази дестинация вече са в продажба и започват от 47.99 лева, установи репортерска проверка на bgtourism.bg в този час. Продължителността на полета е 2.45 часа.

Билунд, от друга страна, е прекрасен град в Южна Дания, който се е развил и просперира покрай компанията за играчки Lego, основана там през 1932 г. Ето защо, градът е известен като родината на Lego и се е утвърдил като популярна дестинация за семейна ваканция. Пътуването до Билунд е като пътешествие в творческия и пълен с чудеса свят на играчките. От огромния увеселителен парк LEGOLAND, който разполага дори със собствен зоопарк Lego и хотел Lego, до самата фабрика за играчки LEGO и зашеметяващия воден и увеселителен парк Lalandia, този малък датски град има какво да предложи на пътешествениците от цял свят, които още пазят детското в себе си, така че резервирайте билетите си още сега на wizzair.com и се възползвайте от изгодните оферти!

След присъединяването на Лондон Гетуик и Билунд към софийската мрежа на Wizz Air, авиокомпанията вече предлага общо 51 маршрута от трите български летища – София, Варна и Бургас. Първият български полет на Wizz Air излита от София през септември 2005 г. Към днешна дата авиокомпанията е лидер на пазара в страната и е превозила над 16 млн. пътници, като същевременно постоянно разширява своите операции. Wizz Air вече има 9 самолета, базирани в България – 7 в София и 2 на летище Варна, и разполага с местен екипаж от над 300 души, ориентирани към клиента.

Андраш Радо, мениджър на корпоративните комуникации в Wizz Air, коментира: „Супер щастливи сме, че започваме толкова силно годината на българския пазар. Все още е януари, а вече добавихме 3 нови маршрута към нашата постоянно разрастваща се софийска мрежа. С присъединяването на Билунд и Лондон Гетуик, днес вече предлагаме на нашите български клиенти богат избор от 51 маршрута или с други думи 51 чудесни възможности да открият красотите на Европа и отвъд. Вземайки предвид богатството от атракции, които Билунд и Лондон предлагат, както и нашите страхотни тарифи, сме сигурни, че клиентите ще останат доволни, ако посетят тези прекрасни европейски дестинации. Призоваваме нашите пътници да се възползват от ниските ни тарифи и да направят своята резервация още днес на wizzair.com. Нашият приятелски настроен български екипаж с нетърпение очаква да ви посрещне на борда на един от самолетите ни с усмивка!“

Габриела Тодорова

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията