Започва ремонтът на дамбата в Балчик
Започва ремонтът на дамбата в Балчик
Slide
Slide
Slide
Slide

Балчик. Община Балчик спечели ваучер на стойност от 15 хиляди евро по инициативата WiFi4EU за изграждане на мрежа за безжичен достъп до интернет на публични места.
В проекта на администрацията на Балчик е предвидено да има безплатен WiFi достъп по крайбрежната алея до Двореца, както и изграждане на хотспот на всички етажи в Културно информационен център “Мелницата”.
Общата стойност на европейско субсидиране е 120 милиона евро, с които се очаква да бъдат финансирани 8000 общини от държавите-членки на ЕС.
Продължителността на проекта ще бъде 3 години, в които местната власт ще заплаща достъпа до интернет, а сумата по проекта ще служи за изграждане на мрежа и поддържане на хардуера.
По броя на получените ваучери в този конкурс България се нарежда на 16 място, но спечелените ваучери в трите конкурса /227/ поставят страната ни на първо място по дял на общините, обхванати от инициативата. 246 общини са регистрираните на портала на WiFi4EU, а общо 86% от тях в страната са спечелили ваучери за изграждане на високоскоростен безжичен интернет на обществени места. WiFi4EU насърчава свободния достъп до безжична интернет връзка за гражданите на обществени места, включително в паркове, площади, обществени сгради, библиотеки, здравни центрове и музеи в общините в цяла Европа.

Пристигащите пътници на летище София ще получават подаръци от началото на ноември

Сподели публикацията