Slide
Slide

Деветото издание на Международния арт форум и фестивал „WithoutBorders“ / ”FaraFrontiere” / ”БезГраници“ ще се проведе от 4-ти до 11-ти октомври в ДКИ КЦ “Двореца“ – Балчик, България и в Културния дом на гр. Мангалия, Румъния.
По време на събитието се очакват 18 визуални артисти от Аржентина, Чили, Швейцария, Румъния, България, Русия, Турция, Испания (Навара), Еквадор и Украйна. Те ще участват на арт пленера, който по програма е част от форума.
„WithoutBorders“ е едно от водещите балкански крос-културни събития носещи европейската ценностна система и промоциращи взаимното разбиране между културите, толерантността, мирното и приятелско съществуване, както и културния обмен. Форумът цели да се превърне в катализатор за развитието на арт индустрията и културния туризъм.
По време на събитието ще се проведат две изложби на художници и фотографи:
– в Културния Дом на гр. Мангалия, Румъния на 8ми октомври (понеделник) от 17:00ч
– в „Каменна зала“ в „Двореца“- Балчик на 10ти октомври (сряда) от 17:30ч
Между участниците тази година се открояват имена на известни творци като Силвия Албуйшек (Аржентина), Гюлай Юксел (Турция), Иняки Вилануева (Навара-Испания), Андрей Королчук (Русия), Хуан Мануел Фернандез Куичан (Еквадор) и др.
Форумът е продукция на „Стопанска Камара“ – Варна с партньорството на ДКИ КЦ „Двореца“ – Балчик, галерия „Луйза Кала“-Румъния и арт мрежа „Скендерман”
„БезГраници“ стартира през 2003 година, като предходните издания бяха през 2003, 2009, 2011, 2013, 2014, 2015, 2016 и 2017 година. От 2013 събитието традиционно се провежда едновременно от двете страни на границата в България и Румъния.
“БезГраници“ започва своето съществуване като конференция за културна политика и арт мениджмънт, включвайки водещи световни фестивални организатори, специалисти, менажери и артисти. Следващото голямо издание се планира за септември 2019, когато се очакват 80 участника от цял свят за 10тото юбилейно издание. Музикалната концертна програма за следващата година ще бъде изненада за публиката на форума.

Сподели публикацията