Slide
Slide
Созопол. Служебният министър на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща в Созопол с кмета на града Тихомир Янакиев и със заместник-кмета на общината Румен Кисьов. На срещата са били обсъдени актуални въпроси и някои от основните проблеми на града. Кметът Тихомир Янакиев постави проблема с шума и поиска спешни промени, с които да се прецизира Законът за защита от шума в околната среда.
Необходимо е да се организира междуведомствена работна група за неохраняемите плажове, защото сега отговорността се размива между институциите и липсват реални резултати. Проблемът с дивото къмпингуване продължава да е налице и изисква бързо решение, сподели министърът след срещата в морския град, който благодарение на последователната си политика в областта на туризма, отново се радва на успешен летен туристически сезон.
Той запозна домакините с основните приоритети в работата си: Стратегия за туристическата маркировка; Запазване на 9% ДДС за ресторантьорите; Да се вдигне бюджетът за реклама; Активна реклама и промотиране на дестинация България на близките пазари.
В деня на Голяма Богородица по стар стил министърът на туризма подари икона на кмета Янакиев с пожеланието да му дава сила и да благослови работата му.
Сподели публикацията