Slide
Slide
Созопол. Служебният министър на туризма д-р Илин Димитров отличи Фондация „Аполония“ за цялостен принос в развитието на културния туризъм. Той участва в официалното откриване на 38-то издание на Празниците на изкуствата Аполония в Созопол, чийто старт беше даден с празнична церемония в неделя вечерта. Артистичният директор на фестивала Маргарита Димитрова получи подарък от кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев. Той ѝ връчи плакет за принос към културата на общината.
„Всяка година Аполония придава неповторимо очарование на отиващото си лято и превръща за десет дни Созопол в морска културна столица на България“, подчерта в словото си Илин Димитров.
„Аполония“ получи от Министерството на туризма плакет и грамота на организаторите на културните празници – Фондация Аполония, за цялостен принос за развитието на културния туризъм, съхраняване на традициите и съпричастност към инициативата за позициониране и популяризиране на Бранд България.
В церемонията по откриването участваха министърът на културата проф. Велислав Минеков, кметът на община Созопол Тихомир Янакиев и изпълнителният директор на Фондация Аполония Маргарита Димитрова.
Сподели публикацията