Slide
Slide

Наши сънародници избухнаха в интернет пространството срещу туроператорска фирма. „Дългоочакваното ми пътуване до Мароко е пълно фиаско“, жалва се Тони Ябукарска.

„Здравейте, намирам се в Мароко. Дългоочакваното пътуване е пълно фиаско. Имам много да разказвам, но бързам да споделя ужасното преживяване. Виновник – фирма „Абакс“. Иска ми се да предупредя всички следващи пътуващи. От 6 дни до момента съм спала в прилично легло една вечер. Това е, което получавам, за парите, които съм платила и то след много часови преходи с раздрънкан автобус. Преценете дали искате да ви се случи“, споделя Тони Ябукарска, която е останала разочарована от дългоочакваното си пътуване до Марооко. Екскурзията й се превърнала в истински кошмар и затова е решила да сподели своите впечатления в групите за пътешествия във фейсбук, посочват от Блиц.

Под поста й други българи споделят, че също не са доволни от компанията, която са ползвали.

„Здравейте в неделя се върнахме от пътешествие в Хургада, пак същата фирма (най-ужасната) платихме за настаняване в двойна стая на човек, бяхме три жени с малко дете на 3години, за което взеха само 40 лв по-малко от цената и ни настаниха в двойна малка стая с 3 единични легна и ни набутаха в стаята още 1 допълнително, едвам се разминавахме… всички хора се оплакваха от тях. Храната ни за 4-звезден хотел не беше нищо особенно и всичко лютиво, а закуските ни, които опаковаха рано сутрин, за тези които имаха екскурзия до Луксор или Кайро, бяха мухлясали. Късната ни вечеря беше толкова мизерна, че правих скандали и готвиха специално за нас“, пише Нора Николаева, която е пътувала със същата фирма, но до Египет.

„В Сардиния групата ни се оказа без багаж. Изпратили го в посока Сицилия. Добре че на следващата вечер ни го донесоха в хотела. Ескурзоводката, която ни посрещна в Сардиния, беше българка, наета от фирмата и ни заведе до хотела, настани ни и дотам. Сподели че преди е работела като сервитьорка и фризьорка. Не беше запозната с историята на острова и града. Най лошото преживяване“, разказва Соня Христова, която е пътувала със същата фирма, но до Сардиния. Източник Блиц

Проверка на BGtourism.BG във фейсбук установи, че профилът на фирма „Абакс“ е харесан от 451 души. Ето и част от коментарите на стената на фирмата. С негативни коментари към фирмата е пълно и във форума travelforum.bg

АБАКС ЕООД работи на българския пазар от 2008-ма година. Фирмата стартира своите пакетни програми с основна дестинация Прага, а по-късно допълва с Виена и Рим.

„През 2009 г. окрилени от успешното налагане на АБАКС като водещ туроператор по програмите, в които работи фирмата започва широка кампания в туристическия бранш. Само за няколко месеца изгражда мрежа от над 150 под-агента,които продават програмите на АБАКС. В средата на 2010 г АБАКС ООД бива частично закупена от Травел Медиа АД, а в края на 2010 инвестиционното дружество става 100% собственик на туроператора. Тази смяна на собственост дава финансова стабилност и позволява на фирмата да обогати портфолиото си с екскурзии в най-популярните и търсени Европейски столици, по-големите градове в Европа и почивки в Гърция и Италия. АБАКС съществува, за да подпомага туристическите агенции и туроператорите да предлагат висококачествини и ценово ефективни оферти на своите клиенти. Нашите контакти с водещи доставчици и обемите ни дават възможност да бъдем винаги с най-добрата оферта“, пишат в своята визитка в официалната си страница от компанията. Слоганът й е: „Надежден и лоялен партньор“.

Информационна агенция BGtourism.BG ще предостави възможност на фирма Абакс за становище относно изнесената информация от клиенти на фирмата.

Сподели публикацията