Иванна Ястремска, снимки BGtourism.BG
Slide
Slide

Добрич. Сестрата на 18-годишната сензация в дамския тенис Даяна Ястремска – 12-годишната Иванна, участва в традиционния международен турнир по тенис „Изида къп“, който се провежда на кортовете на прекрасния тенис комплекс в Добрич. И докато голямата сестра в момента е №38 в световната ранглиста, записвайки победа след победа над топ тенисистки, а в банковата си сметка вече има над 630 000 долара от наградни фондове, то малката сестра започва своите първи стъпки в големите международни турнири.

Даяна (вляво) още няма 19 години, а вече има 2 WTA титли и 3 спечелени ITF турнира

В първата си среща Иванна Ястремска от Украйна отстъпи с 6-2 6-1 на тенисистката от Варна Златина Ангелова, която е състезателка на Суперспорт, с треньор Кристин Грозданов. Турнирът в Добрич, който е от календара на ТенисЕвропа, за първи път се провежда по новите правила. Участниците при момчетата и момичетата не са в основна схема на пряка елиминация, а разделени в групи по четирима, в които се играе всеки срещу всеки.

Златина Ангелова успя успешно да се противопостави на противничката си с известна фамилия

Първата среща на Иванна бе и официален дебют в турнирите от календара на ТенисЕвропа. Малко преди двубоя си на двойки, в който тя си партнира с румънката Ана Раббат, Ястремска пусна стори от Парк хотел Изида в своя профил в Инстаграм. На сингъл по-малката сестра от фамилията Ястремска ще излезе на корта още срещу Биляна Милчева от България и Алесия Мария Флорея от Румъния.

Националката ни Йоанна Константинова стартира с разгромна победа с 6-0 6-0 над сънародничката си Вероника Железова
Сподели публикацията