Административно производство е започнало срещу хотелиера Радостин Дачев
Административно производство е започнало срещу хотелиера Радостин Дачев
Slide
Slide
Slide
Slide

Несебър. В Несебър трети ден продължават да спорят за поставени чадъри и шезлонги. Новопоявилият се плаж е с площ от 300 квадратни метра и се намира в центъра на града.

Тази сутрин на плажа е пълно с туристи, а чадърите са заети. Местните жители споделят, че се намалява капацитетът и настояват да бъдат премахнати, тъй като няма разрешение за поставянето на плажните принадлежности. Всичко се развива пред очите не само на местни жители, но и на летовници от България и чужбина.

Собственикът и управителят на хотела – Марио Дачев и Радостин Дачев, посочват, че не извършват търговска дейност с поставените чадъри. Информирали са Областна управа. Тяхната цел е да предложат “качествена услуга като в Гърция”, където плажните принадлежности се ползват безплатно.

Припомняме Ви, че община Несебър вчера излезе със становище, което гласи следното:

„По повод своеволно разполагане на шезлонги и чадъри на плажа, който се обособи под Южния парк, в близост до Общинския ветроходен клуб, информираме, че нито Община Несебър, нито Общинският съвет са давали под каквато и да е форма разрешение или съгласие за поставяне на плажни принадлежности и др. на посоченото място. Община Несебър ще предприеме съответните процедури за санкциониране на нарушителите.

Морските плажове са територии с особена защита и в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие е предвидена строга административна процедура за разрешаване разполагането на плажни принадлежности, преместваеми обекти и съоръжение, добавиха от Общината“, се казва в съобщението.

Отправихме запитване към Министерството на туризма, което е принципал на плажовете в България, относно действията на хотелиера.

„Първият проблем е, че съществено се намалява капацитетът на плажа – от за стотина човека той рязко намалява на под половина. Вторият проблем е, че това е абсолютно неправомерно и незаконосъобразно действие, понеже там плаж и концесия няма. Трето – това е хитър търговски трик, с който те си присвояват плаж“, споделя Кръстьо Пеев от гражданското сдружение „Обществен съвет-Несебър“.

Радостин Дачев посочва, че няма да премахнат чадърите и шезлонгите, защото хората са доволни и държат туристите да получат качествена услуга.

Сподели публикацията