Любомир Димитров, снимка Руслан Йорданов - bgtourism.bg
Slide
Slide

Варна. Летището ни в морската столица посрещна още един самолет на Wizz Air. С това те станаха три, които са базирани на аерогарата в българския град. Събитието бе историческо, тъй като се постави началото на целогодишна връзка между Атина и Варна, както и значително ще бъдат увеличени маршрутите – до 9 други дестинации. Този момент бе специален не само за домакините от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД – концесионер на летището, както и за Wizz Air, но и за един човек, който беше на борда.

Празнично откриха новата целогодишна линия между Атина и Варна (снимки)

Това е Любомир Димитров, който бе пилот и докара самолета от Атина до града, в който живее – Варна. В кабината на пилотите бе заедно със свой колега от Прибалтийските републики. „Родом съм от Шумен, но съм израснал във Варна и чувствам този град като роден. В Wizz Air съм от 2014 – вече шест години. Преди това бях в друга авиокомпания. Днес е много специален ден, защото с този полет се поставя нова целогодишна въздушна връзка между два големи града. Това ще донесе нови големи възможности“, сподели Димитров пред bgtourism.bg. Той посочи, че има фамилна свързаност с тази професия, тъй като баща му е военен пилот и още от малък е бил между самолетите.

„Беше лесен избор за професия. Вече имам близо 5 хиляди летателни часа. Бил съм на почти всички места по света. Ако имам сега възможност да се кача на самолета и да избера къде да го заведа, то това ще е Френската ривиера“, призна пилотът. Той чака с нетърпение графика си, за да научи следващите си дестинации, до които ще лети. За полета между Атина до Варна споделя, че е кратък и хубав. „Не спирайте да пътувате! Нашата компания предлага безопасно пътуване. Подкрепете ни като пътувате отговорно и се наслаждавайте на пътешествията си, защото това е едно от най-големите богатства!“, каза още Любомир Димитров.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията