Снимки Руслан Йорданов
Slide
Slide

Родителите на Симона Халеп се разплакали, когато видели фигурата на дъщеря си. Лаура Кьовеши и Бойко Борисов посрещат туристите в чудния музей в морската ни столица 

Варна. Музеят на восъчните фигури във Варна официално отвори врати. Вече седмица посреща варненци и гости на града. За първи път посетителите имат уникалната възможност да видят всички фигури на едно място, съобщи за bgtourism.bg собственикът Цветан Атанасов. Досега в Музея са били изложени най-много 32 фигури, а останалите са били на турнета и изложби из страната или чужбина. Фигурите вече 64, като към тях има и нови!

Световната пандемия COVID-19 отлага на няколко пъти гигантския боксов сблъсък между Антъни Джошуа и българската легенда Кубрат Пулев, но собствентикът на Музея ги събра на едно място – един до друг. Компания им прави топ тенисистката Симона Халеп от Констанца.

Халеп е до Настасе и Хаджи

Фигурата се завръща от изложба в родината на спортистката – Румъния. Там съседи на Халеп онемяли, когато видяли Симона и веднага са се обадили на родителите й. Майка й и баща й на часа се озовали пред статуята от восък, тъй като заради турнирите отдавна не били виждали дъщеря си. Разплакали са се веднага щом я зърнали. От Тимишоара пък се прибира – Лаура Кьовеши – европейският главен прокурор, която взе скалпа на не един политик в съседна Румъния. В музея тя е редом до българския премиер Бойко Борисов.

Богатата колекция включва още държавни лидери като Путин, Тръмп, Тодор Живков и много други, спортисти като Стоичков със Златната топка, Роналдо, Меси, Хаджи, Илие Настасе, любими български актьори и певци.

Другият уикенд в Замъка край Бургас ще покажат съкровищата на Тутанкамон

Криско дори е дал личните си дрехи.

Сред атрактивните фигури е тази на Лучано Павароти, която също идва от изложба в чужбина.

„Коронавирусът събра на едно място цялата ни колекция. Това е уникална възможност варненци и гостите на града да видят всички восъчни фигури – нещо, което незнам дали втори път може да се получи“, сподели Цветан Атанасов – собственик на Музея на восъчните фигури, който е с обновена и променена зала. Музеят се намира в Гранд мол Варна, непосредствено до входа на Ретро музея.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията