Slide
Slide

София. „Искаме да развиваме туризъм с Русия и да имаме равнопоставени отношения, но това не трябва да става с цената на националната сигурност на България”. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Екатерина Захариева.

България информира Русия за начините на влизане на туристите

„Ще имаме много сериозен разговор с посланика на Русия у нас. Самият разговор в дипломацията също е действие. Реагираме всеки път, когато се нарушават интересите на България. Със сигурност ще има действия. Правим анализи и скоро ще обявим своето решение“, каза Захариева, която днес ще има среща с руския посланик. 

МВнР има готовност да започне веднага издаването на туристически визи

„Нямаме интерес да скъсваме дипломатическите отношения с Русия. Не предвиждаме изтегляне на посланици. Това не е в интерес на България”, каза още тя.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията