Голем, Албания
Slide
Slide

София. Българският туроператор Абакс организира за първи път чартърен полет до Албания през май. През последните години дестинацията навлиза все повече в графика на българските туристи за посрещане на Нова година и други празници. Този път програмата включва 5 чудесни дни през май – от 20 до 24-ти (включително), като са включени хотели, които са разположени до едни от най-хубавите плажове.

Гледаме снимките на плажовете в Албания и се чудим дали това не е Френската Ривиера. А може би са белите и магнетични плажове на Сейшелите?

Приличат много и на любимия на всички българи и чужденци от цял свят широк и дълъг, с фин пясък плаж, намиращ се в Албена, но

това е Албания – красива и непреоткрита, недокосната все още от очите на много, много българи.

Подбрани са едни от най-хубавите 3, 4 и 5-звездни хотели за българските туристи.

GLORIA PALACE hotel 5*, Golem, със собствен плаж

„Влизането в страната без изискване за PCR тест, я прави още по-привлекателна за българските туристи. Всички хотели са разположени до едно от най-красивите места по крайбрежието на Албания – Голем.

Около 20 май се очаква слънчево време с температури на въздуха около 24 градуса и температури на морската вода около 18 градуса.

Полетът ще бъде реализиран с Bulgarian Air Charter,

а полетното разписание е планирано така, че туристите пристигат сутринта, а се връщат вечерта, по този начин българските туристи получават 5 пълни дни“, заяви за Bgtourism.bg Мартина Найденова – маркетинг мениджър в „Абакс“.

Министерство на туризма стартира рекламна кампания под надслов „Безопасно Лято 2021“

Програмата включва и бонус – туристите ще получат обзорна обиколка на втория по големина град в Албания – Дуръс. Това е и най-старият град в Албания, основан през 627 г. пр.н.е.

Пътуването до Албания предлага богата гама от допълнителни екскурзии, благодарение на които всеки може да се докосне до богатствата на Албания – посещение на Тирана, Вльора и Аполония, както и екскурзия до Берат и манастира Арденица.

Посланикът на Република Албания в София Доника Ходжа поздрави Абакс във връзка с предстоящия чартър.

Н.Пр. Доника Ходжа – посланик на Албания

„Албания е страната на гостоприемството, където българските туристи винаги ще бъдат посрещнати с искрена и топла албанска усмивка. Албания е страна с разнообразна природна красота, страна, в която вековните традиции и ценности все още се зачитат и включват в съвременния свят. Макар и малка, Албания предлага разнообразна природа за изследване. Има много прекрасни плажове, невероятни планини, речни долини, големи каньони, гори, богати на флора и фауна, големи и малки езера и много други изненади за посетителите.

Културата и историята също са впечатляващи и могат да предложат много.

Посланикът на Албания организира изложба в София в края на миналата година, посветена на красивата й държава. През май много български туристи ще я преоткрият чрез чартъра на туроператора Абакс

Прогресивният ръст на туристическия брой през последните години от България до Албания е ясен индикатор, че природната стойност, културното наследство, качеството на храната и традиционализмът са аспекти, които предлагат различен или тези, които имат за цел да изследват Албания. Според данните на Министерството на туризма на Република България

Албания е сред най-обещаващите туристически дестинации за българските граждани

и преди пандемията е била един от най-бързо развиващите се пазари, отбелязвайки ръст от 34,5% в броя на туристите в сравнение до 2018 г. Според статистиката през 2019 г. в България е имало около 36 000 албански туристи“, заяви за Bgtourism.bg Н.Пр. Доника Ходжа.

Посланикът на Албания презентира красотата и кухнята на своята родина с изложба в София

„Чартърните полети се използват за задоволяване на нарастващото търсене на пътувания и за привличане на туристи да посетят определена държава или град. Това е показател, че българите обичат Албания и искат да се насладят на няколко дни ваканция в средиземноморската държава. Инициативата на туроператорите за организиране на чартърните полети трябва да ни накара да работим по-усилено заедно за възстановяването на директните полети между Албания и България. Нашите държави не са толкова далеч, но липсата на връзка изглежда не е предизвикателство за нашите хора“, добави Ходжа.

Кое прави Албания привлекателна за туристите?

„Албанското посолство и аз ще продължим усилената работа за по-нататъшно задълбочаване на връзките ни в различни области, особено в областта на туризма и ще се стремим към възстановяване на преките полети или организиране на повече чартърни полети. Много се радвам, че Албания остава благоприятна дестинация за нашите български приятели и се надявам тази положителна тенденция да продължи, докато работим заедно за подобряване и обогатяване на връзката между нашите страни и хората. Трябва да изкажа най-искрената си благодарност на туроператорите за инициативата и ние оставаме на тяхно разположение по всеки въпрос, свързан с Албания“, каза още посланикът на Албания у нас.

Кои са основните туристически забележителности, които Н.Пр. Доника Ходжа препоръча – четете на 4 май в Bgtourism.bg.

Запазете своето пътуване до Адриатическа Албания по време на майските празници на изключително атрактивни цени и ще се изненадате приятно от красотите, които може да предложи тази балканска държава.

Оферта за 20-24 май в Албания

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията