Slide
Slide

София. Н.Пр. Доника Ходжа, посланик на Албания в нашата страна, откри излогба тази вечер в София под надслов „Почувствай Албания“. С това тя изрази надежда за по-задълбочено и партньорско взаимодействие в областта на туризма между България и Албания. Красотата на Албания и кулинарията са представени с 20 пана, подредени в Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма – Музея на туризма в сградата на УниБИТ 2, София, ул. Шипченски проход 69А.

„Албания е известна не само с морето си, но и със своята храна. Броят на българските туристи се е увеличил от 23 хил. през 2015 до над 40 хил. през 2019 г. Годишно близо 40 хиляди албанци вече посещават България“, заяви за bgtourism.bg Н.Пр. Доника Ходжа.

Тя посочи, че активно се работи за въздушна връзка между София и Тирана, която се надява да бъде осъществена до края на тази година и да спомогне за по-добри резултати между двете държави. Посланикът на Албания посочи, че има идея да бъде осъществена и транспортен коридор между двете морета – Средиземно и Черно, като по този начин се увеличи стокообменът и туристопотока между Дурас и Варна.

„Топ дестинациите в нашата държава са Албанската Ривиера, южната част на Албания, както и Дурас. Всяка година има нова държава, която пренасочва туристите си към Албания. В момента много поляци летят до албанските летища заради добрите самолетни връзки. Имаме много туристи от Израел, Швеция, Холандия, Чехия, Дания и др. Нашите гости обичат кухнята ни, защото тя се доближава до италианската и е взаимствала много от турската. Вкусната прясна риба редовно присъства в менюта на нашите туристи“, споделя още пред bgtourism.bg  Н.Пр. Доника Ходжа.

Сред гостите на изложбата имаше представители от Националния борд по туризъм и депутати.

Текст и снимки Руслан Йорданов

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията