Slide
Slide

Велинград. Министерството на туризма провежда интензивни преговори с голяма част от страните от Арабската лига за представяне на възможностите на България като спа дестинация. Това заяви във Велинград министърът на туризма Христо Проданов по време на работна среща с представители на местната власт и бизнеса.

България се представя в международното туристическо изложение в Израел

„В тези държави има заложен доста висок национален бюджет за превенция и лечение със спа процедури. Целта ни е да покажем своя потенциал като държава, заемаща второ място по минерални извори в Европа, след Исландия, и да предлагаме услуги с високо качество“, разясни министърът. И припомни, че има сключен договор с Германската здравна каса, който заради пандемията е претърпял известен застой, но по думите му скоро взаимоотношенията с Германия ще бъдат възобновени в посока лечебен туризъм.

Във Велинград обсъдиха развитието на туризма

Пред министъра хотелиерите от курорта поставиха въпроси, свързани с рекламата на туристическите дестинации и подобряване на инфраструктурата.

В работната среща участие взеха председателят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров, народни представители, областният управител на Пазарджик Иван Васев, зам.-областният на Пазарджик Петя Цанкова и кметът на Велинград д-р Костадин Коев.

Сподели публикацията