Slide
Slide

Градски шик: Париж
Новият бутиков хотел Fauchon L’Hotel се намира в осма област в Париж и съчетава игрив дизайн с гастрономически фокус. Основана през 1886 г., Fauchon е една от най-известните гастрономически луксозни марки във Франция – известна със своите гурме деликатеси, включително най-известните макарони (сладки). Излишно е да казваме, че храната е в сърцето на новия ресторант, който се помещава в историческа сграда на Хаусманиен и е разположен в съседство с емблематичния Grand Café Fauchon. Хотелът е проектиран от уважаваният парижки архитект Ричард Мартинет, който е запазил първоначалния си чар с реставрирани подробности за периода, но добавил докосвания на непочтителност с горещи розови щрихи и поръчки от френски художници като Аристид Наеан и Моника Нова. Иконическият Париж е запечатан с гледка – с много от 54-те стаи за гости и суити с изглед към площад Мадлен или Айфеловата кула.
Изглед към езерото: Италия
Следващия месец трябва да бъде отворен на брега на езерото Комо – Mandarin Oriental Lago di Como – издълбан от историческия имот на брега на езерото. Скрит в ботаническите градини, хотелът е пресъздаден от Вила Roccabruna от 19-ти век и предлага 21 стаи, 52 апартамента и две самостоятелни вили. Признатият интериорен дизайнер Ерик Иган наблюдава освежаването на курорта, като включва чувството за съвременна италианска елегантност и изтънчен ориенталски чар, за който се знае марката на хотела. Това е Италия, кулинарното предложение е връх с два ресторанта, с главния готвач Винченцо Гуарино. CO.MO Bar & Bistrot, с просторната си тераса с изглед към езерото, е идеалното място за неформална вечеря или напитки след вечеря. Най-доброто от всички е плувният басейн и слънчевата тераса на курорта, като терасата се намира в езерото.
Екзотична идилия: Австралия
За тези, които търсят пътуване, което ще помнят цял живот, Daydream Island Resort е вашето място. Намерен на островите Уитсъндей в Австралия, хотелът се открива следващия месец след 18-месечен ремонт, който струва зашеметяващ австралисйки $ 100m. Уникалният остров е дом на хотелска верига през последните 50 години и сега е напълно ремонтиран за модерният пътешественик, като някои обществени места са напълно възстановени или преработени. Живият риф ще бъде в сърцето на новия курорт – с 1,5 милиона литра вода е дом на различни морски създания, като скатове и костенурки, както и множество корали. Той е на 200 м около главната сграда на рецепцията, като един от ресторантите предлага изглед към рифа от пода до тавана. Нещо повече, курортът разполага с екип от морски биолози, които ще обучават туристите за това как да се грижат за морския живот и как да сведат до минимум тяхното въздействие върху околната среда. Островът на Уитсъндей е само 1 километър на дължина и 400 метра широк, но въпреки това е изпълнен с уникалност.

Източник: Forbes

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията