Впечатляващо начало за Delta Planet Mall! Десетки хиляди посетиха търговския център в първия ден
Впечатляващо начало за Delta Planet Mall! Десетки хиляди посетиха търговския център в първия ден
Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. Хиляди бяха най-нетърпеливите варненци и гости на града, които в 14 часа в четвъртък “атакуваха” входовете на най-новия търговски център в града – Delta Planet Mall.
Чакаха ги десетки промоции, награди, ваучери за намаления, томболи, колело на късмета. Музика и артистични изненади допълваха празничното настроение до късно вечерта.
Най-новият и модерен търговски център във Варна Delta Planet Mall отвори врати официално на 28-и март с богата развлекателна програма за гости и клиенти, много подаръци, покупки и награди.
Това е най-големият нов търговски център в България с разгърната застроена площ от над 120 000 кв. м, от които над 40 000 кв. м са търговските площи.
Над 700 гости от всички сфери на обществения живот и бизнеса в Североизточна България дойдоха за официалното откриване на Delta Planet Mall. Със специален полет от Белград във Варна заедно с повече от 150 гости от Сърбия пристигна Мирослав Мишкович, президент на Delta Holding, един от най-големите инвеститори на Балканите.

Доказателство за икономическия възход на Варна и възможност за по-голям избор за културни и развлекателни занимания. Така кметът на морската столица Иван Портних обобщи новата голяма придобивка за града – Delta Planet Mall.
Асет мениджърът на търговско-развлекателния център Алекс Линчев определи резултата от 11-годишните усилия за изграждането на Delta Planet Mall като феноменален.
Зорана Ждрале Бурлич, изпълнителен директор на Delta Real Estate заяви инвестициятга от 120 млн. евро като изключително важна за присъствието на сръбската компания в България. Петър Дудоленски, съдружник в АП Инвестмънт оцени високо партньорството с Делта Холдинг и добрата съвместна работа с общинската власт във Варна.
Празнична Света литургия за добруването на Delta Planet Mall отслужиха протойерей Ивалин Славов и протойерей Георги Великов от Варненска и Великопреславска митрополия.
Привилегията да открият официално Delta Planet Mall получиха кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, изпълнителният директор на Delta Real Estate Зорана Ждрале Бурлич и Петър Дудоленски, съдружник в АП Инвестмънт.
Сред гостите бяха общински съветници, дипломати, представители на бизнеса, културния и обществения живот на Варна.

Delta Planet Mall е изцяло подчинен на съвременната концепция за търговия на дребно, прецизно балансиран микс между магазини, развлечения и отдих.Центърът предоставя на варненци и гостите на града над 4000 кв. м територия за развлечения, в които се помещава най-голямото кино извън София – с 12 киносалона, и единствената 4DX зала във Варна.
Повече от 140 магазина формират шопинг зоната на модерния търговско-развлекателен център, от които повече от 40% представени за първи път във Варна или в търговски център в града. Международните марки Reserved, Mohito, Cropp, House и Sinsay представят най-новите и най-големите си концепции в България. За първи път Starbucks и Costa отварят врати в търговски център в града.


Delta Planet Mall е разположен на четири търговски нива, две от които – партерни, следващи естествената денивелация на терена. Разполага с три подземни нива с 1400 места за паркиране и множество първокласни удобства. Местоположението му е стратегическо – той е първият търговско-развлекателен център на влизане във Варна от автомагистрала “Хемус”. Намира се на кръстовището на бул. “Сливница” и “Република”, в район, характеризиращ се с най-голяма концентрация на ново строителство в града.
Проектът Delta Planet Mall е мащабен – както за Варна, така и за България. Инвестицията се оценява на над 120 млн. евро. Инвеститорите в Delta Planet Mall са сръбската компания Delta Real Estate, част от Delta Holding, и известната в страната ни АП Инвестмънт. Delta Real Estate е един от най-големите инвеститори на Балканите. Тя е сред лидерите в областта на недвижими имоти с дейност в четири страни от региона. Има в портфолиото си реализирани проекти на търговски центрове с общо 300 000 кв. м отдаваема площ и още 550 000 кв. м в процес на изграждане или предстоящи да бъдат пуснати в експлоатация. Сред вече действащите са Delta City в Белград, Подгорица и Баня Лука, а сред предстоящите – молове от веригата Delta Planet в Белград и Ниш.

АП Инвестмънт, е собственост на двамата български предприемачи Ангел Ангелов и Петър Дудоленски, които имат широк спектър от инвестиции в сферата на недвижимите имоти, здравеопазването, селското стопанство и търговията. Те са едни от малкото български експерти с изключително богат опит в развитието и управлението на молове като първия търговски център от голям мащаб – Mall Sofia и Mall Plovdiv.
Програмата на откриването продължава и в следващите дни. До 31 март са в сила промоциите и специалните намаления в магазините. Посетителите все още имат шанс да се включат в надпреварата за голамата награда: шанс да спечелят пътуване за двама в Европа ще имат най-енергичните и любознателни гости на Delta Planet Mall, които посетят 5 от многобройните събития в мегацентъра.
Театрални спектакли, интерактивни представления и работилници за най-малките посетители ще са акцентът в програмата за уикенда.

Кметът на Варна Иван Портних откри най-новия мултиплекс Синема Сити във Варна и беше сред първите гости, които изпробваха единствената на българското Черноморие 4DX зала. Заедно с Шломи Коен, Оперативен вицепрезидент на Синема Сити Интернешънъл, той преряза лентата пред погледа на над 500 официални гости.

Инвестицията в изграждането на мултиплекса надхвърля 5 млн. евро, а с новооткритото кино във Варна обектите, които Синема Сити България ще управлява, вече наброяват 7 – два в София и по един в Пловдив, Стара Загора, Русе, Бургас и Варна.

Сподели публикацията