Slide
Slide

ЦИК започна да изнася първите данни от обработването на изборните протоколи. Първите официални междинни резултати от изборите в неделя тази сутрин показват, че в градовете Бургас, Стара Загора, Варна, Кърджали, Велико Търново има избрани градове още на първи тур, а градове като София, Пловдив, Добрич, Шумен, Видин отиват на балотаж.

В София Йорданка Фандъкова има 36.34% пред Мая Манолова, която е събрала 26.73% при 20,90% преброени протоколи.

В Област Добрич бяха избрани кметове на първи тур в Балчик, Шабла и Генерал Тошево, където ще бъдат досегашните кметове. В град Добрич ще има балотаж, като Йордан Йорданов събира близо 42%, а Надежда Петкова е получила  30% от гласовете. В Каварна ще има баложат между Йордан Стоянов и Елена Балтаджиева. На балотаж в Тервел отиват НСимеон Симеонов и Аксел Невзат Наз-Исмаилова. Оспорван е вотът в община Добричка, където се очертава балотаж между Соня Георгиева и Ердинч Ханджиев. Илхан Юсеин Мюстеджеб е новият кмет на Крушари.

В Банско при 60% обработени протоколи се очертава балотаж да няма, тъй като Иван Кадев събира над 54%, а Георги Икономов е с близо 37%.

В Ямбол на този етап води Валентин Ревански от „Пряка демокрация“ с 39 процента, втора е Катя Георгиева от БСП.

В Силистра при 64 процентна извадка кандидатът на ГЕРБ Юлиян Найденов получава 46,8 на сто, с втори резултат е Момчил Неков от БСП – 29,9 процента.

В Разград кандидата на БСП Денчо Бояджиев събира над 29%, този на ГЕРБ – Валентин Василев – почти 22 на сто, при 58% обработени протоколи.

В Пловдив балотажът ще бъде между Здравко Димитров от ГЕРБ с 34.8% и Славчо Атанасов от ВМРО – НФСБ с 16.4 на сто. Екзит пола снощи посочваше, че Дани Каназирева е втората, която отива на балотаж.

Във Варна се очертава балотаж да няма. Иван Портних за момента прескача 50-те процента при обработени 36,54% от протоколите. Анелия Клисарова и Костадин Костадинов си оспорват втората позиция.

В Бургас Димитър Николов категорично печели четвърти мандат, като при 73,87% обработени протоколи той печели с 65,95%. Безапелационна победа записва и Живко Тодоров в Стара Загора.

За кметския стол в Шумен на втори тур ще се борят Любомир Христов от ГЕРБ и Венцислав Венков от БСП. Те имат съответно 32,56% и 22,21% от гласовете при обработени 74.64% СИК протоколи в OИК.

В Благоевград при 46.64% обработени протоколи води Атанас Камбитов с 25.14% пред Румен Томов, който е с 22.28%.

Хасан Азис получава близо 60 на сто от гласовете в Кърджали.

При 75% обработени протоколи в ОИК Велико Търново има избран кмет и това е Даниел Панов с над 60%.

Половината протоколи са обработени във Видин, където се очертава балотаж между Огнян Ценков и Цветан Ценков.

В Пазарджик ще има балотаж, където първи с над 40% е Тодор Попов, следван от Благо Солов.

Балотажът е на 3 ноември.

Сподели публикацията