Добрич от днес е домакин на четвъртото издание на изложението „България – Вино, храна и туризъм”. То се провежда на откритата тераса на ресторант „Мечока Бен”. Участниците са 25-има – изби от цялата страна, местни производители на сирена и колбаси, съобщи пред репортер на BGtourism.BG организаторът Стефан Станев. Чрез проявата той прави директен контакт на крайните клиенти и собственици на търговски обекти с производителите.

„Представени са неща, които винаги са на трапезата на българина, но презентирани чрез нов прочит. Идеята е да се запознаят хората с новите тенденции и храна. Гостите на изложението имат възможност да научат и за нови места за винен туризъм“, заяви Стефан Станев.


В първия ден на изложението фирма Агро Сип, която има кланица в Сенокос, осигури печено прасе. От вкусната свинска мръвка гостите и изложителите похапваха до късно вечерта. Посетителите имаха възможност не само да дегустират и да си оближат пръстите от вкусната препечена кожичка, но и да закупят на място от специална селекция прясно свинско месо с най-високо качество.


В събота и неделя – 29 и 30 септември, изложението ще бъде отворено от 12 до 20 часа, като добричлии и гостите на града имат възможност да си закупят от участниците качествени напитки и хранителни продукти.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Пишете ни за Вашите новини и ни изпращайте снимки на редакционната поща office@bgtourism.bg
Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA