Slide
Slide

1 600-те километра по маршрута Австрия-Унгария-Сърбия-България измина за 2 дни

Добрич. Фотографът и еко активист Юри Чарийски измина разстоянието от Виена до родния си град Добрич с …мотор.

Снимка на Juri Tscharyiski.
Юри Чарийски постави камера на каската си, с която засне част от пътуването си. Скоро с кратки клипчета той ще покаже най-красивите места по дългия маршрут.

63-годишният Юри Чарийски тръгна от австрийската столица на 25 май. В следобедните часове днес той пристигна в Добрич.

„Тръгнах в събота към 10 часа сам. Минах през Унгария и Сърбия до София. Там приспах при приятел. После продължих към Добрич през Велико Търново. С този мотор идвам за втори път! Първият път беше през 2015 г., когато дойдох с децата си с 3 мотора, маршрутът беше от Виена по Дунав до делтата и до Камен бряг! Трасето по самата река беше много интересно“, сподели за BGtourism.BG Юри Чарийски. Моторът му е BMW 650GS Dakar 2004 г., едноцилиндров – изключително икономичен и надежден. Досега е навъртял над 200 000 км.

Снимка на Juri Tscharyiski.

Повече от 40 години Юри живее във Виена. Тази година решава да си вдигне адреналина, като се прибере не със самолет или автомобил, а с личния си мотор, на който е натоварил целия си багаж.

Снимка на Juri Tscharyiski.

През 2009 г. Чарийски създава сдружението ЕКО НОРД, което има за цел опазване на флората и фауната по уникалното Северно Черноморие на България. Той е организатор на Лятна приключенска фотоакадемия, както и на фестивала Джаз на село в Камен бряг. Обществена личност, която с инициативите си винаги е допринасял за развитието на родния си край.

Снимка на Juri Tscharyiski.
Моторът на Юри Чарийски на българска земя
Сподели публикацията