Slide
Slide
София/Берлин. Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) днес организира виртуална кръгла маса с участието на министъра и зам.-министъра на туризма в служебното правителство доц. д-р Стела Балтова и Даниела Стоева, както и с представители на водещи германски туроператори, сред които Alltours, SchauinslandReisen, FIT Reisen, TUI GROUP и др. От българска страна се включиха едни от най-успешните и авторитетни мениджъри в туристическия бранш.
Целта бе германските туроператори да получат информация от първа ръка за ситуацията в България- действащите антиепидемични мерки, настоящи разпоредби за влизане в България, както и за отпътуване за Германия, и бе предоставена възможност за директен диалог чрез задаване на въпроси.
Като приоритет министър Балтова посочи запазване здравето както на гостите, така и на служителите в сектора на туризма при предлагане на един висококачествен продукт.
Стела Балтова сподели, че се обсъжда възможността страната ни да не изисква ПСР тест от децата до 12-годишна възраст. Очаква се скоро решение по това предложение, което ще да бъде сериозно предимство на страната ни при избора на семейна почивка при чужденците. Водещи хотелиери заявиха готовност да поемат разходите за антигенен тест при изходящите излизания, но се обсъжда и вариант държавата да ги поеме като ангажимент. Тази мярка ще помогне при продажбите на чуждите пазари и за привличането на повече чужденци. Балтова гарантира, че туристическата ни индустрия е взела мерки за безопасност на най-високо ниво, ще се следи за спазването им.
Министърът на туризма благодари на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, които водят устойчива политика по представянето на страната ни като качествена дестинация за здравен туризъм.
„Само екипната работа може да доведе до добри резултати“, категорична е министър Балтова.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията