Slide
Slide

България няма да затваря границите си

София. „Разбирам притесненията на туристическия бранш. Ние сме подходили изключително гъвкаво. Целта на мерките е да спасят животи”, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на брифинга на Оперативния щаб. Той обясни, че българите, които се прибират, ще бъдат поставяни под карантина или ще им се прави антигенен тест на влизане. Карантината ще се вдигне при отрицателен PCR или антигенен тест. България няма да затваря границите си, както други европейски държави обявиха и ограничиха пътуванията на своите граждани.

Туроператори с 5 искания към правителството

„Умело ръководим пандемията в България. Дневната ни заболеваемост падна под 100 на 100 000 души. За последната седмица броят на излекуваните е 6524 души. Потвърдени са 3606 случая“, добави министърът на здравеопазването.

Норвегия затваря границите си

„Ние налучкахме най-опасните места за разпространение на зараза – ясли, детски градини, училища, молове, барове, ресторанти. Сега в момента болниците са пълни не COVID болни, а с пациенти, които са отлагали планови операции“, посочи председателят на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията