Slide
Slide

Велинград. Расте интересът в Русия към термалните курорти. Това споделиха ръководители на туроператорски фирми, които са на петдневно посещение в община Велинград. Те са част от делегацията, водена от Михаил Малцев – изпълнителен директор на Уралската асоциация по туризъм. Днес гостите от Русия бяха посрещнати от кмета на Велинград д-р Костадин Коев.

В групата са представители на две големи уралски предприятия, туроператори, както и кандидатът на медицинските науки Ксения Сорокина с дисертация за въздействието на минералната вода върху здравето. Телевизионен екип на „Канал 4” заснема кадри, които ще бъдат излъчени в две от най-гледаните предавания за туризъм и здраве с цел популяризиране на града ни, а с тях е и ръководителят на пресцентъра на ТАСС – Урал Людмила Зизо.

Руските гости бяха посрещнати и от зам.-кмета Атанас Палигоров, зам.- председателя на Общинския съвет Екатерина Каферинова, Златко Златанов- Председател на СХР „Велинград и Западни Родопи”. Целта на посещението е да бъдат уточнени детайлите около посещението на първата група уралски туристи през пролетта на 2020 година. От разговорите стана ясно, че големите промишлени предприятия имат програми за здравеопазване и се интересуват предимно за лечение и профилактика на заболявания на опорно-двигателния апарат, на дихателната и на периферната нервна система. Според туроператорите –в Русия като цяло расте интересът към термалните курорти. И в двете посоки Велинград предоставя прекрасни условия и база. Остава да се уточнят технически детайли за адаптиране към руската система за предварителни резервации, а от руска страна поемат ангажимента за рекламирането на Велинград в този регион на Русия.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията