Това е останало от седеметажния хотел „Вила Палма“ в Дуръс
Slide
Slide

* Собственик на хотел, в който ще има много българи, приютява стотици албанци, останали без дом.

* Туроператор в София: Нямаме отказали се български туристи, дори отчитаме 15% ръст

София. Стотици българи ще посрещнат 2020 година в албанския курортен град Дуръс, пострадал тежко при земетресението в ранните часове на 26 ноември. Балканската държава се съвзема от труса, който бе 6,4 по Рихтер, и изравнил със земята много сгради. Десетки хотели по морето са напълно унищожени, но най-вероятно става въпрос за стари сгради. Броят на загиналите не спира за расте. Жертвите вече са над 30, а ранените близо 700. Вчера и днес собствениците на хотели са информирали родните ни туроператори, че няма място за притеснение, тъй като техните сгради са оцеляли и работния процес в тях не е спирал. Един от хотелите, в който най-много ще се чува българска реч е петзведният GRAND BLUE FAFA RESORT 5*, който е на 1,5 г. и на брега на Адриатика.

Днес собственикът дори е обявил в знак на съпричастност, че може да приюти близо 500 души, тъй като стотици са без дом. „Нямаме отказали се българи. Нещо повече – тази година имаме 15% ръст на резервациите спрямо предходната година. На 30 декември стотици български туристи ще отпътуват за Дуръс, където ще празнуват Нова година. Албания става все по-привлекателна дестинация, която предлага комфортни и изгодни почивки. Четиридневен пакет с Новогодишната вечеря излиза близо 450 лева.

Предложението включва и посещение на Охрид и Скопие, като туристите могат да разнообразят своята разходка до Албания и с други местни екскурзии до близки и красиви места. Българските туристи се настаняват основно в 4 и 5-звездни хотели “, сподели за BGtourism.BG Михаил Кръстев – туроператор, който вече четвърта година продава Новогодишни оферти в Албания. Днес десетки туроператори от България целогодишно предлагат почивки в Албания.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията