Slide
Slide

Несебър. „Северната крайбрежна алея на Несебър – трябва да бъде със знак “Oбразец” на българското Черноморие и да се превърне в туристическа атракция сама по себе си“, съобщи общинският съветник в местния парламент Атанас Терзиев. В своя фейсбук профил той посочи, че е необходимо да се изградят още стълбища и асансьори, за да се улесни достъпа на хората към алеята от новата градска част на Несебър. „Модерен амфитеатър, да бъде естественото продължение на площад „Жулиета Шишманова“, съоръжението ще осигури възможност за по-мащабни събития.

Бургас пуска през 2020 г. морски таксита между кварталите си, а след това и до близките курортни градчета

Увеличеният трафик на туристи изисква и изграждането на модерен паркинг на няколко нива, отново съобразен с естествения терен и прикрит от подходяща растителност. Точното местоположение за това съоръжение е в началото на алеята, до апарт-хотел „Парадизо“. В другия край на алеята, теренът с лунапарка ще запази своето предназначение, но за атракционите ще се изгради модерна инфраструктура. Наложителна е и модернизация на бетонните площадки по протежението на алеята, за да се превърнат в удобни места за плажуване“, споделя Терзиев. Той посочва, че акцент в разходката по модернизираната алея ще бъде 3D лазерно шоу, във водите до провлака в Несебър. Подобно на популярните атракциони в Сингапур и Дубай, 3D лазерното шоу ще привлича туристи и ще ги задържа в Стария и Новия град до по-късно, което ще е от голяма помощ за бизнеса.

Това са само част от идеите за трансформация на Северната алея в Несебър. В социалната мрежа общинският съветник се допитва до своите съграждани и приятели да споделят какво още биха променили, за да може Несебър да се превърне в емблема на Черноморието ни.

Осемте престижни награди на BUBSPA ще бъдат връчени на Световния ден на туризма

Сподели публикацията