Slide
Slide

30-метровият „Посейдон“ също е сред финалистите за Черноморските Оскари

Созопол. 33-годишният хотелиер Веселин Чавдаров е сред финалистите на Черноморските награди, които на 30 август ще отличат най-добрите мениджъри и атракциони в туристическия бранш. Домакин на церемонията е емблематичният Арт комплекс Анел в Созопол. Младият бизнесмен вече има богат опит в туристическия бизнес. Започва професионалната си кариера в АСПИГРУП ХОЛДИНГ, впоследствие натрупва опит като член на основния екип, управляващ хотелски комплекси по Южното Черноморие. През последните години е заемал позицията генерален мениджър. От 2019 г. е собственик и управител на „Кристория Груп“ – компания, специализирана в управлението на хотелски комплекси. Член е на Българска Асоциация на Професионалистите в Мениджмънта на Хотели – БАПМХ. Награден от списание „Туризъм и Отдих“ със ЗЛАТЕН ПРИЗ за най-добър Мениджър в Туризма за 2018 г.
Чавдаров е роден на 4 юли 1986 г. в Пловдив. Завършва Бакалавърска степен във Висше училище по икономика и сигурност – специалност „Икономика на туризма“. Магистър е по Туризъм от Пловдивския университет по Хранителни Технологии, където е награден от Ректора на Университета с вписване в Почетната книга за отличен успех.
Дългогодишен състезател по Академично гребане в Пловдив. Част от националния отбор по Академично гребане с участие на няколко Балкански първенства за юноши. Многократен шампион в държавните шампионати в дисциплината, както при юноши, така и при мъже.
През 2012 г. успешно влиза политиката на Пловдив, като част от структурата на ПП „Съюз за Пловдив“. На изборите за местна власт през 2015 г. е кандидат за кмет на район Източен в града. Веселин Чавдаров е семеен с две деца.

Финалист за престижните награди, организирани от ВИП Комюникейшън, е и най-големият атракционен кораб на Южното Черноморие – „Посейдон“. Той слиза на вода за първи път през този летен сезон. За разлика от останалите туристически кораби „Посейдон“ впечатлява с внушителните си размери и двете високи мачти с платна на тях. Палубата е с дължина от 30 метра и ширина 7 метра, а огромна фигура на бог Посейдон с тризъбец в ръка краси кърмата и посреща гостите на кораба .Фигурата е изработена от български скулптор. Задвижването на кораба се извършва с двигатели, но може да плава и с платна.
Атракционът покрива високите изисквания на туристите в различни направления и представлява много повече от кораб за разходки. Екипаж от 15 души се грижи за пасажерите. Забележително е, че има места за 180 души, които могат да плават на кораба. Оборудван е с всички необходими санитарни възли, като на платформата, която е на кърмата, има монтирани душове със сладка вода във формата на морски кончета. Ежедневно „Посейдон“ минава туристически маршрут, съсредоточен в заливите, акваторията и островите около Созопол. Разбира се може да прави и далечни плавания. По време на разходките се организира пяна парти, има и водещ ди джей. Това привлича хиляди млади хора, които почиват всяко лято по Южното Черноморие.
По време на пътуванията на разположение на туристите има и просторен ресторант, разположен на долната палуба. В кухнята преобладават средиземноморски специалитети и много видове прясна риба. Комфортните сепарета в ресторанта са разположени така, че всеки пасажер да има гледка към морето или островите, които се намират в района на Созопол. Това дава възможност на посетителите в ресторанта да си направят и невероятни снимки за спомен. 
Корабът „Посейдон“ е предпочитано място за частни партита, тиймбилдинг и дори сватби. Може да се извършва и организиран спортен риболов. Програмата през летния сезон включва партита с известни ди джеи, музикални концерти на любими изпълнители, тематични гръцки вечери под звуците на бузуки и много други изненади. Церемонията за петото издание на престижните награди ще събере хотелиери, предприемачи, артисти, политици и журналисти на 30 август. Титаните на родната сцена – Васил Петров, Силвия Кацарова и Панайот Панайотов ще пеят на сцена върху скалите над морето и ще изпълнят песни по текстове на поета-меценат Ангел Симеонов, собственик на Арт комплекс Анел. Ще бъде представена и социалната кампания на PR-агенция ВИП Комюникейшън за подпомагане на отличници, които искат да останат да учат и да работят в България, допълват управляващите съдружници на агенцията Патриция Кирилова и Дончо Георгиев.

Сподели публикацията