Slide
Slide

Поморие. Собствениците и мениджърите на хотелските комплекси в Поморие и Ахелой – членове на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, представиха висококачествения Медикъл/СПА и СПА продукт пред заместник главния управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара г-жа Кармен Щрук.
Камарата в партньорство с Български съюз по балнеология и СПА туризъм и Министерство на туризма на Република България, ръководи мащабен проект по позиционирането на страната ни като целогодишна дестинация за здравен туризъм туризъм на немски здравноосигурителен пазар.

„Благодарим на най-добрите в Поморие и Ахелой – СПА хотел Сейнт Джордж, Гранд хотел Поморие, Феста Виа Понтика и Wave Resort и кмета на Община Поморие г-н Иван Алексиев, че сме заедно в каузата“, заявиха от БУБСПА.

Сийка Кацарова и Кармен Щрук провеждат работни срещи в българските курорти относно здравния и СПА туризъм

Wave Resort

По-рано организацията проведе среща с Медицинския университет във Варна

Председателят на BUBSPA Сийка Кацарова и заместник Главния управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара г-жа Кармен Щрук проведоха работна среща в Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна – основен партньор на Български съюз по балнеология и СПА туризъм.

Тема на срещата бе запознаване с програмите и специалностите, които водещият университет в България, подготвящ висококвалифицирани кадри за сектора Медикъл/СПА и СПА туризъм, предлага.
Втора важна тема, която бе обсъдена, е готовността на българските университетски болници да обслужват на територията на курортите туристи от Германия с немски здравни застраховки и създаване на пътна карта на курортите, хотелите и болниците на територията на България по предложение на проф. Тодорка Костадинова.

Сравняват високото качество на здравния туризъм в Св. св. Константин и Елена с един от най-известните курорти в Европа

Благодарим за гостоприемството на проф. д-р Валентин Игнатов – ректор на МУ Варна и проф. Тодорка Костадинова – директор на дирекция „Международно сътрудничество, акредитация и качество“ в МУ Варна и продължаваме съвместното партньорство при осъществяване на връзката Бизнес – Университети.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията