Slide
Slide

Русе. Българска компания има намерението да възобнови пътническите полети Русе-София от летището в Щръклево. Това стана ясно на пресконференция на кмета Пенчо Милков и екипа му от заместници. От страна на общината е необходима инвестиция от 80 000 лв. за ремонт на сградата, както и да се наеме персонал, съобщава Русе Медия. Председателят на Асоциацията на авиационната индустрия Тодор Иванджиков лично е инспектирал пистата и е заявил, че тя в отлично състояние и е готова да приема самолети.

Община Русе е готова да си сътрудничи с потенциалния оператор, който има закупени 70-местни самолети за полетите Русе-София. Зам.-кметът Златомира Стефанова обясни, че компанията смята, че ще има интерес към дестинацията, тъй като ще се съкрати времето на пътуване и шофьорите ще си спестят натоварения трафик.

Общината ще пусне анкета към гражданите и бизнеса на Русе и съседните области, за да се види има ли желание да ползват въздушен транспорт, на каква цена и в кои дни от седмицата.

В същото време летище Щръклево бе разгледано и от американски инвестиционен фонд, който инвестира в Румъния и има интерес и към Русе.

Кметът Пенчо Милков обясни, че приоритет на общината е летището да работи. Фирмата „Еон метал“, която трябваше да получи сертификат за инвеститор клас А, е получила такъв документ, но само за изграждане на складове. А целта на местната администрация е да има летище с граждански и товарни полети. Тъй като летището е на община Русе, а складовите части на община Иваново, двете общини работят заедно.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията