Slide
Slide

София. Новият каталог „Здравен туризъм в България“ за 2020 година вече е готов, съобщиха от Българския съюз по Балнеология и СПА туризъм. Премиерата му ще бъде на най-голямата международна туристическа борса в света ITB Berlin. Изданието на БУБСПА е реализирано съвместно с Германо-Българската индустриално-търговска камара. В навечерието на световния туристически форум в столицата на Германия бе осъществен най-важния инструмент за популяризиране на висококачествения Медикъл/СПА и СПА продукт на немски здравноосигурителен пазар – новото издание на каталога „Здравен туризъм в България“.

Новото издание на Каталога включва 30 от най-добрите обекти в България, както и 4 балнео и СПА дестинации.

Основна цел на участието ни на ITB Berlin е информацията в него да достигне до максимално голям брой участници, тъй като борсата е топ търговско изложение за световната туристическа индустрия, но и най-голямото туристическо шоу за частни посетители! Каталогът може да бъде открит на националния щанд на Република България от 4 до 8 март.

На 5 март 2020 г. /четвъртък/ от 12.00 до 13.00 ч. по време на ITB Berlin Български съюз по балнеология и СПА туризъм ще представи възможностите за провеждане на балнеолечение в България, средствата за което да бъдат възстановявани от немските здравноосигурителни каси, както и новият каталог „Здравен туризъм в България“.

Събитието е съвместно организирано с Германо-Българската индустриално-търговска камара с подкрепата на Министерство на туризма на Република България и Посолство на България в Германия.

В същото време се разбра, че по случай националния празник на Република България, на 3 март от 19 часа в Българския културен институт в Берлин ще бъде представена община Кюстендил с изложба съвременно изкуство, култура и СПА.

Събитието заема специално място в програмата на БКИ-Берлин и съвместно с Български съюз по балнеология и СПА туризъм ще представи градд Кюстендил като балнеоложки и туристически център, археологически и архитектурен резерват с национално и международно значение.

Откриването на изложбата ще се състои в навечерието на най-голямата международна туристическа борса ITB Berlin, известна в целия свят като топ търговско изложение за световната туристическа индустрия. Събитието се реализира със съдействието на Борислав Петранов – директор на БКИ – Берлин и Петър Паунов – кмет на община Кюстендил.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията